112 kinderen op Vakantiebijbelclub

4 augustus 2014

Diverse nieuwe vrijwilligers en maar liefst 112 kinderen. De vakantiebijbelclub van vrijdag 25 juli, een evenement voor zowel de onder- als de bovenbouw van de basisscholen, was in alle opzichten een groot succes.

Op de club voor de groepen 1 tot en met 4 kwamen maar liefst 85 kinderen af. Het thema was ‘Ezelsoren’. Ezel Donkey kwam op bezoek, net als de clowns Bibi en Babs. Zij gaven uitleg over vergeving, net zoals in het Bijbelverhaal over Jakob en Ezau. Ook werd er gezongen en geknutseld: in de eerste plaats maakten de kinderen een boekje waarin gekleurd kon worden en waarin ouders over de activiteiten op deze dag konden lezen, ten tweede maakten ze een eigen onderzetter en ten derde een dierenzonneklep. Na het knutselen vond buiten een waterrace plaats. Daarna konden de kinderen even bijkomen en kijken naar een dvd van ‘Fanny Hanny’, die ruzie hadden om niks en elkaar leerden vergeven.

Op het menu stonden heerlijke broodjes knakworst en een beker yogi. Er werd afgesloten met zang en de kinderen gingen vrolijk en met een gevulde tas naar huis. Bij het naar buiten gaan werden ze nog verrast met een ijsje.

Ook voor de oudere kinderen (van groep 5 tot en met de brugklas), die ’s avonds kwamen en konden blijven slapen, was er van alles te doen. Ze kwamen om 19.30 uur binnen en kregen vervolgens de tijd om al hun slaapspullen klaar te leggen. Nadat alle 27 kinderen (!) een plekje had gevonden, verzamelden ze in zaal 1 voor de opening. Het thema was: ‘Raad de Bijbelfiguur’. De kinderen werden ingedeeld in groepjes en ieder groepslid kreeg een Bijbelfiguur. Vervolgens moesten ze raden welke andere Bijbelfiguren in hun groepje zaten. Als introductie op het thema had de leiding zich verkleed als Bijbelfiguren.

Na deze introductie speelden ze het spel ‘Cluedo’, aangepast op personen uit de Bijbel. Tijdens dit spel konden de kinderen aanwijzingen verzamelen over hun groepsgenoten. Deze aanwijzingen konden ze opschrijven in hun eigen boekje, zodat ze dit telkens weer konden teruglezen.

’s Avonds zijn de kinderen en de leiding naar het bos gegaan, voor een spel. Daarna hebben ze nog met elkaar buiten gezeten bij de vuurkorf, en daarna gingen ze lekker naar bed. Tenminste…naar bed… sommige kinderen vonden het leuker om wakker te blijven. Om 03.30 uur was het eindelijk stil, maar om 05.30 uur was de eerste alweer wakker. Toen iedereen wakker was, was er ontbijt. Daarna stond nog een spel op het programma.

De organisatie is dankbaar voor het feit dat er zo veel nieuwe vrijwilligers en zo veel (nieuwe) kinderen waren, en dat ze op een leuke manier hebben mogen vertellen over de verhalen uit de Bijbel.