20 maart: The Gate, over keuzes maken

10 maart 2011

Terwijl onze cultuurgebonden cliches aan stukken vallen, onze gekleurde brillenglazen afglijden en onze herhalingen van wat we al wisten in de keel blijven steken, wordt ons een vreemde vraag gesteld: ‘Waar kies je voor?’. Die vraag staat centraal in The Gate van zondag 20 maart. Deze keer is de muzikale begeleiding van deze jongerendienst in handen van het Vaya-combo. Huisband Deliver heeft een keertje vrijaf. Dominee Wim Hendriks gaat voor. De dienst vindt plaats in de Welkomkerk en begint om 17.00 uur.

The Gate is bedoeld voor jongeren en wordt ook georganiseerd door jongeren. Maar uiteraard zijn ook ouderen van harte welkom. De diensten staan maandelijks bol van muziek, dans, theater en filmpjes, al blijft het wel om de inhoud gaan. Na afloop is er een afterparty, bedoeld voor de gezelligheid en om na te kaarten en te discussieren. Om alvast in de stemming te komen, heeft de organisatie weer een promo gemaakt:

Meer informatie over The Gate en reacties van jongeren en andere bezoekers zijn te vinden op Hyves: the-gate-zuidland.hyves.nl.

Bekijk hier het promotiefilmpje:


De werkgroep Jongerendiensten die The Gate organiseert, kan altijd versterking gebruiken. Vind je het leuk om met leeftijdgenoten en andere mensen filmpjes (met een boodschap) op te nemen, theaterstukjes voor te bereiden (en uit te voeren), muziek te maken, te zingen, te dansen of op een andere manier iets creatiefs te doen tijdens de diensten, of wil je hand- en spandiensten verrichten (bijvoorbeeld licht en geluid klaarzetten en opruimen)? Neem dan contact op met een van de volgende personen: