5 juli: jongerendienst The Gate over Simson

28 juni 2015

Kennen we Simson nog? Die sterke leider, die letterlijk heel sterk was. Over hem gaat het tijdens de jongerendienst The Gate, van zondag 5 juli in de Welkomkerk.

Simson doodde met zijn handen een leeuw en de aartsvijanden van Israel – de Filistijnen – waren niet bepaald zijn vrienden. Simson ontleende zijn kracht aan zijn lange haren. De Filistijnse vrouw Delila verleidde hem en ontlokte hem zijn geheim. Je zou kunnen zeggen: letterlijk. Ze ‘ontlokte’ hem, ze knipte zijn lokken af, waardoor hij zijn krachten kwijtraakte. Maar, eenmaal gevangen genomen door de Filistijnen, kreeg hij nog 1 keer zijn krachten terug; hij liet de tempel in elkaar storten waarmee hij duizenden Filistijnen doodde.

Boeiende verhalen, maar daar gaat The Gate nu juist niet over. The Gate gaat over wat er aan die verhalen vooraf ging.

Bekijk de Upgate-video als voorproefje:

De viering begint om 17.00 uur en vindt plaats in de Welkomkerk. De band Deliver is natuurlijk van de partij en ook Together zal niet ontbreken. En na afloop is er natuurlijk de ‘afterparty’, met fris, chips en snacks. Hoewel de doelgroep 14-25 jaar is, zijn ook andere leeftijden (jong en oud) van harte welkom.

Twitter
Facebook