5 op 6 juni: Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk

26 mei 2015

Onze gemeente doet in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 juni mee met de Nacht van Gebed. Tijdens deze nacht, een initiatief van Open Doors, wordt in zaal 5 van de Welkomkerk gebeden voor vervolgde christenen, overal ter wereld. Iedereen is van harte welkom om (een deel van) de Nacht van Gebed bij te wonen en mee te bidden.

De vervolgde kerk is een actueel thema, zeker met de opmars van IS in Irak en Syrie in gedachten. Maar niet alleen daar zijn christenen hun leven niet zeker, ook in tal van andere landen wordt de kerk vervolgd. Open Doors, de initiatiefnemer van de Nacht van Gebed, steunt vervolgde christenen in vijftig landen. Tijdens de Nacht van Gebed van 5 op 6 juni staan de vervolgde christenen in vakantielanden als Turkije, Tunesie en Egypte centraal. Behalve in Zuidland wordt in honderden andere kerken in Nederland en Vlaanderen tijdens deze nacht gebeden.

Of zo’n Nacht zin heeft? Pastor Barnabas uit Vietnam, zelf vervolgd om zijn geloof, is ervan overtuigd. “Gebed zou onze eerste prioriteit moeten zijn”, zegt hij. “Wanneer iemand bidt, wordt zijn geloof versterkt. God toont mij de weg als ik tot Hem kom in gebed. Gebed geeft moed en vertrouwen om moeilijke situaties onder ogen te zien. Gebed is iets noodzakelijks in ons geloof, en niet een programma dat we afdraaien in de kerk. Het is een strijd. Op onze knieen winnen we gevechten. De kerk is zo sterk als haar gebedsleven. Daarom is het zo belangrijk tijd te vinden om te bidden. Gebed is het levensbloed van een gelovige.”

Open Doors maakte een dvd en een informatiemap voor de Nacht van Gebed. Er zijn verschillende gebedsblokken, die worden ingeleid door een kort filmfragment. Iedere bidder ontvangt een gebedsboekje met per land een persoonlijk verhaal, informatie over de situatie van christenen en concrete gebedspunten.

De Nacht van Gebed in Zuidland vindt plaats in de Welkomkerk aan de Wilhelminastraat en duurt van 20.00 tot 01.00 uur. Je kunt de hele Nacht bijwonen en mee-bidden, maar je kunt ook een deel van de Nacht komen. Meer informatie staat op www.nachtvangebed.nl.

Meer informatie over de Nacht van Gebed in Zuidland: