7 op 8 juni: Nacht van Gebed

21 mei 2013

De nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 mei is uitgeroepen tot Nacht van Gebed. Op tal van locaties in Nederland en Belgie komen christenen dan bij elkaar om te bidden voor vervolgde medechristenen. Omdat in Zuidland in dat weekend de musical Mozes wordt uitgevoerd, vindt de Nacht van Gebed hier in de nacht van vrijdag 7 of zaterdag 8 juni plaats. Vanaf 21.00 uur is iedereen van harte welkom in de Welkomkerk (zaal 5). Er wordt tot 02.00 uur gebeden.

Thema van deze Nacht van Gebed is ‘Geloof is volharden’. Dat geldt vooral voor mede-christenen in landen als Syrie, Egypte (dat sinds de revolutie in rap tempo islamiseert), Nigeria en Noord-Korea. Met gebed kunnen wij hen helpen hun blik op God gericht te houden, hoe zwaar de omstandigheden waarin zij leven ook zijn.

Waarom er ’s nachts wordt gebeden? Omdat veel vervolgde christenen het vooral ’s nachts moeilijk hebben. Bovendien is van de Bijbel bekend dat veel christenen ’s nachts baden. Toen Petrus bijvoorbeeld gevangen zat, bad de gemeente ¬ís nachts voor hem en kwam hij vrij.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Wereldwijd is voor 100 miljoen mensen vervolging een onderdeel van het dagelijks leven. Zij worden buitengesloten, gepest, genegeerd, mishandeld en zelfs vermoord.

Open Doors heeft een dvd en een informatiemap beschikbaar gesteld. Er zijn verschillende gebedsblokken, die worden ingeleid door een kort filmfragment. Wie niet hardop wil bidden, kan in stilte bidden. En deelnemers hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn. Mensen kunnen komen en gaan wanneer zij dat willen.

Meer informatie:

www.opendoors.nl