Aandacht maakt alles mooier: nieuwe pastoraal medewerkers gezocht

23 mei 2018

In gesprek gaan met mensen over het leven en over het geloof. Aandacht geven waar dat nodig is. Echt contact. Dat zijn misschien wel de belangrijkste taken van een pastoraal medewerker. De Taakgroep Pastoraat is op zoek naar vier nieuwe pastoraal medewerkers.

Gemeenteleden bezoeken en met hen in gesprek gaan

Als pastoraal medewerker breng je in een aantal straten (zie de Wijkindeling 2018-2019) een bezoek aan gemeenteleden die dat op prijs stellen en ga je met hen in gesprek. Verder bezoek je per jaar twee vergaderingen van je wijkteam. Je bent geen lid van de kerkenraad. Denk je dat dit iets voor je is? Neem dan contact op met Leo van der Wal, voorzitter van de Taakgroep Pastoraat. Zijn gegevens staan hieronder.

Belangrijk en dankbaar werk

Pastoraal medewerkers zijn hard nodig. Als kerk willen we er voor mensen zijn. Pastoraal werk is een van de manieren waarop we daar vorm aan geven. “Alles wat je voor je naaste doet, doe je voor Mij”, zei Jezus eens. En het mooie van pastoraal werk is dat het vaak een goed en dankbaar gevoel geeft. Misschien toch iets om serieus over na te denken?

• ouderling, voorzitter Taakgroep Pastoraat
    dhr. L. (Leo) van der Wal