Iedereen

De jaarlijkse Rommelmarkt, de Evenementendag en het Startweekend, maar ook bijvoorbeeld groothuisbezoeken. Als gemeente organiseren we elk jaar allerlei activiteiten voor iedereen.

 • Een bakje koffie (of thee) drinken en een praatje maken. Het kan elke dinsdagochtend tussen 10:00 en 11:30 uur in de Welkomkerk. Informatie over deze ochtenden staat op de facebookpagina van Koffieochtend Welkomkerk Zuidland.

  Informatie
  • coördinator koffieochtenden
   Anneke van Bochove
   (06) 45 32 09 31
 • De Evenementenmiddag is een jaarlijks terugkerende festiviteit in de Welkomkerk. Tijdens deze dag, die gewoonlijk op een zaterdag in november plaatsvindt, worden allerlei tweedehands spullen verkocht.

  Boeken, huishoudelijke spullen en activiteiten

  Het gaat onder meer om boeken en huishoudelijke spullen. Ook vinden leuke activiteiten plaats, zoals een rad van avontuur.

  Voor onderhoud gebouwen

  De opbrengst van de Evenementenmidddag is bedoeld voor het onderhoud aan de Dorpskerk en Welkomkerk.

  Informatie
  • lid Evenementencommissie
   Karin van der Velde
   (06) 13 27 59 30
  • coördinator kerktelefoon, voorzitter Evenementencommissie
   Peter de Bakker
   (0181) 45 18 18
 • Minimaal één keer, maar meestal twee keer per jaar is er een gemeenteavond. Dat is een vergadering voor alle gemeenteleden, waarop zij vragen kunnen stellen en problemen of ideeën kunnen aandragen.

  Agendapunten

  Soms staat een speciaal onderwerp op de agenda, zoals de kennismaking met een nieuwe predikant. Terugkerende onderwerpen zijn de jaarrekening en de begroting. Vaak komen ook diaconale zaken aan de orde. Soms is er een gastspreker.

  Kerkenraad adviseren

  Voor de gemeenteavond (of gemeentevergadering) worden alle gemeenteleden uitgenodigd. De taak van de gemeentevergadering is de kerkenraad te adviseren over de onderwerpen die aan de orde komen. Dat gebeurt uiteraard pas nadat de kerkenraad hierover informatie heeft gegeven.

  Informatie
  • eerste scriba
   Cees Nieuwenhuizen
   (06) 13 30 74 92
 • De wijkouderlingen organiseren elk jaar een aantal keren een huiskamergesprek. In tegenstelling tot een individueel huisbezoek, waarbij een ouderling op bezoek gaat bij een gemeentelid om de banden aan te halen, over het geloof te praten en eventueel pastorale zorg te verlenen, gaat het bij het huiskamergesprek om een bijeenkomst van meerdere mensen uit de gemeente.

  Praten over geloof en geloofsbeleving

  Onder leiding van de ouderling praten zij over het geloof en hun geloofsbeleving. Het huiskamergesprek vindt bij gezinnen thuis plaats.

  Informatie
  • ouderling, voorzitter Taakgroep Pastoraat
   Wim de Vroed
   (0181) 45 22 53
 • Elke woensdag van 09.00 tot 12.00 uur worden rommelmarktspullen verkocht in een loods aan de Langeweg 3 in Zuidland. Daar vindt ook de inzameling van de tweedehands spullen plaats. De opbrengst hiervan komt ten goede aan het onderhoud van zowel de Dorpskerk als de Welkomkerk.

  Allerlei spullen

  Het gaat vooral om kleding, boeken, speelgoed, lp’s, cd’s, keukengerei, gereedschap, fietsen en kleine meubelen. Onverkoopbare spullen worden niet geaccepteerd. Huishoudelijke en audiovisuele apparaten worden alleen geaccepteerd als ze goed werken.

  Zelf brengen of laten halen

  Heb jij grote meubelstukken, zoals kasten, ledikanten en bankstellen, neem dan eerst even contact op met Johan van der Steen. Zijn gegevens staan hieronder. Wegens gebrek aan opslagruimte wordt dit soort spullen alleen in overleg geaccepteerd. Je kunt aan hem doorgeven of je de spullen zelf brengt of ze liever wilt laten halen. Kleinere ‘rommel’ kun je elke woensdag tussen 09.00 en 12.00 uur zelf aanbieden aan de Langeweg 3.

  Informatie
  • coördinator Rommelmarkt
   Johan van der Steen
   (0181) 45 10 56
 • Het Startweekend is een feestelijk weekend dat het begin van de gemeenteactiviteiten in het nieuwe seizoen markeert. Het vindt meestal half september plaats. Het Startweekend is bedoeld om jonge en oude(re) gemeenteleden op een informele manier met elkaar in contact te brengen.

  Gevarieerd programma

  Het Startweekend begint met een muzikale avond op vrijdag, een gevarieerd programma voor jong en oud op zaterdag, gevolgd door een afsluitende gemeentezondag.

  Kerkdienst, gezamenlijke maaltijd

  De gemeentezondag begint met een dienst in de Welkomkerk. Daarna is er een afwisselend activiteitenprogramma, met onder meer een gezamenlijke maaltijd. Die maaltijd is geen gewone maaltijd, maar een zogeheten potluck: alle deelnemers nemen hapjes en andere lekkernijen mee, al dan niet zelf gemaakt. Die worden vervolgens gezamenlijk opgegeten. De organisatie van het Startweekend gebeurt jaarlijks afwisselend door een van de taakgroepen.

  Informatie
  • eerste scriba
   Cees Nieuwenhuizen
   (06) 13 30 74 92