Kinderen

Knutselen, spelletjes doen en zelfs op kamp, maar ook speciale diensten met veel humor en theater. Voor kinderen is er genoeg te doen in onze gemeente.

 • Tijdens elke morgendienst is er in de Welkomkerk oppas voor kinderen tot en met vier jaar. Je kunt dus gewoon met je jongste kinderen naar de kerk. Verschillende oppasmedewerkers ontfermen zich over de kleintjes.

  Knutselen, spelen, zingen

  Tijdens de oppasdienst wordt er geknutseld, gespeeld en gezongen. Soms vertellen de medewerkers een verhaal uit de Bijbel. Verder kunnen de kinderen zelf meegebracht eten (zoals een koekje) en drinken te nuttigen. Voor de allerkleinsten staat er een box.

  Brengen en weer ophalen

  Je brengt je kind(eren) voorafgaand aan de dienst bij de oppas, in een van de zalen van de kerk. Tijdens de collecte kun je je kind weer ophalen.

  Informatie
  • coördinator oppas
   Celia Nieuwenhuizen
   (0181) 45 36 27
  • coördinator oppas
   Mattanja van Meggelen
   (06) 26 41 47 19
 • Alle kinderen in de basisschoolleeftijd (van 4 tot en met 12 jaar) kunnen tijdens de zondagse morgendiensten in de Welkomkerk naar de BLITZ, voorheen kindernevendienst genoemd. BLITZ staat voor Bijbel Leren, Interactief Toepassen, Zingen. Het zijn bijeenkomsten met veel dynamiek en afwisseling, waarin onderwerpen uit de ‘gewone’ dienst zo verteld en uitgewerkt worden dat kinderen het kunnen begrijpen.

  Achter het lichtje aan

  De BLITZ begint als een van de kinderen een lantaarn heeft aangestoken bij de kaars voor de preekstoel. Vervolgens gaan de kinderen ‘achter het lichtje aan’ de kerk uit, naar de BLITZ. In de Welkomkerk zijn twee groepen: de ene groep is voor de kinderen uit de basisschoolgroepen 1 tot en met 5, de andere is voor de basisschoolgroepen 6, 7 en 8. De kinderen komen weer terug in de gewone dienst aan het einde van de collecte.

  BLITZ in de Dorpskerk

  Tijdens de morgendiensten in de Dorpskerk is er alleen een BLITZ bij bijzondere diensten.

  Informatie
  • coördinator BLITZ
   Esther Wieringa
 • Het kampweekend is van oudsher de feestelijke afsluiting van het clubwerk seizoen. Het clubwerk bestaat niet meer, het kampweekend nog wel. Het kamp is dan ook bedoeld voor kinderen van alle basisscholen in Zuidland, van groep 3 tot en met 8. Meestal vindt het kampweekend plaats in het tweede of derde weekend van april.

  Thema, spelletjes en bonte avond

  Voor elk kampweekend wordt een thema bedacht. Gedurende het weekend staan alle spelletjes en andere activiteiten in het teken van dat thema. Een terugkerend onderdeel is ook de bonte avond, waarop de kinderen kunnen optreden.

  Meer weten?

  Wil je meer weten over het kampweekend? Kijk dan op de website van kidskampzuidland. Of neem contact op met Manuela Zevenbergen. Haar gegevens staan hieronder.

  Informatie
  • contactpersoon Kampweekend
   Manuela Zevenbergen
   (06) 30 58 72 74
 • In veel schoolvakanties vindt in de Welkomkerk de Vakantie Bijbel Club plaats. Voor de kinderen van de basisschool zijn dan, gedurende een of meer dagen, allerlei leuke activiteiten te doen. Soms is er voor de oudere kinderen (groepen 5 tot en met 8) ook een logeerpartijtje.

  Facebook

  De Vakantie Bijbel Club heeft een eigen Facebookpagina met meer informatie.