oktober 2023

1. zo 01 okt
    Kerk en Israël
    voorganger: ds. Gerard Wolfert

Bekijk hier de YouTube livestream van de viering op zondag 1 oktober (vanaf 09:50 uur). Tijdens deze dienst op Israëlzondag zal Ds. Gerard Wolfert voorgaan. Enkele gemeenteleden verlenen hun medewerking.

Oppas, Blitz
    Kerk & Israël (eerste), Kerk (tweede)
  2. di 03 okt

3. wo 04 okt
    Dorpskerk open voor stilte, bezinning en gebed

De Dorpskerk is elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur open voor stilte, bezinning, gebed, een luisterend oor en het opsteken van een kaarsje.

4. zo 08 okt
    10:00 Dorpskerk
    voorganger: ds. Niek Donselaar (Middelharnis)
  5. zo 08 okt
    Welkomdienst
    voorganger: Arend Voogt

Bekijk hier de YouTube livestream van de Welkomdienst op zondag 8 oktober (vanaf 09:50 uur). Het thema van deze Welkomdienst is “Mag ik jou ont- moeten?!”. Spreker Arend Voogt gaat ons meenemen met dit intrigerende thema.

Kom naar de Welkomkerk en schuif aan bij de dienst die om 10:00 uur begint! Eerder komen mag zeker, want dan staat er koffie en iets lekkers voor je klaar. We worden die ochtend begeleid door een band en voor de kinderen is er de BLITZ.

Kortom: jij komt toch ook?

6. di 10 okt

7. wo 11 okt

8. zo 15 okt
    Werelddiaconaat
    voorganger: ds. Gerard Wolfert

Bekijk hier de YouTube livestream van de viering op zondag 15 oktober (vanaf 09:50 uur). Deze dienst staat in het teken van het Werelddiaconaat. Diaconaat wordt soms omschreven als de dienst van gerechtigheid en barmhartigheid. In deze dienst staan we stil bij de betekenis van het woord ‘gerechtigheid’, voorganger is dominee Gerard Wolfert. Enkele gemeenteleden verlenen hun medewerking.

Oppas, Blitz, Blitz NL
    Werelddiaconaat (Kerk in Actie) (eerste), Kerk (tweede)
  9. zo 15 okt
    17:00 Dorpskerk
    Evensong

Evensong

Voorganger: dominee Gerard Wolfert
Organist: de heer Ron van Halen

Zondag 15 oktober 2023 om 17.00 uur
Dorpskerk Zuidland

Komende zondagmiddag zal er een ‘Evensong’ zijn in de Dorpskerk. De liederen die we zingen hebben (grotendeels) een melodie van Engelse oorsprong, er is een korte overdenking en we luisteren ook naar twee prachtige liederen. Een dienst voor iedereen die wat rust nodig heeft aan het einde (of juist begin?) van zijn of haar week.

10. di 17 okt

11. wo 18 okt

12. zo 22 okt
    Heilig Avondmaal
    voorganger: Anneke Klavers

Bekijk hier de YouTube livestream van de viering op zondag 22 oktober (vanaf 09:50 uur). Tijdens deze dienst, waarin tevens het avondmaal gevierd wordt, gaat Anneke Klavers voor. Enkele gemeenteleden verlenen hun medewerking.

Oppas, Blitz
    Heilig Avondmaal (eerste), Kerk (tweede)
  13. di 24 okt

14. wo 25 okt
    Dankdienst Jo Soldaat - van Marion

Bekijk hier de YouTube livestream voor de Dankdienst van Jo Soldaat- van Marion op woensdag 25 oktober 2023 (vanaf 13:20 uur).

15. wo 25 okt

16. zo 29 okt
    Zending (m.m.v. YMCA Gospel Choir)
    voorganger: ds. Gerard Wolfert

Bekijk hier de YouTube livestream van de viering op zondag 15 oktober (vanaf 09:50 uur). Tijdens deze zendingsdienst zal Dominee Gerard voorgaan. Het YMCA Gospel Choir is te gast en enkele gemeenteleden verlenen hun medewerking.

Oppas, Blitz, Blitz NL
    Zending (Kerk in Actie) (eerste), Kerk (tweede)
  17. zo 29 okt
    The Gate: "Ikke, ikke, ikke."
    voorganger: ds. Gerard Wolfert

The Gate zondag 29 oktober 17:00 uur: “Ikke, ikke, ikke.”

Jij kent de uitspraak toch wel: Ikke, ikke, ikke en de rest kan… En dat kun je ook doortrekken in je geloof: vooral aan jezelf denken en niet aan God…. Maar is dat wel zo’n goed idee… Dominee Gerard gaat met ons het gesprek aan rondom ‘geloof en egocentrisme’. Bij het geloof moet je juist naar God EN naar de ander kijken.

Tijdens deze Gate zijn alle ingrediënten aanwezig: Deliver, Afterparty en misschien zelfs Together.
    De Upgate geeft een goed voorproefje op het thema.

Zondag 29 oktober, 17:00 uur, Welkomkerk. Jij komt toch ook!

NB. via via deze link (of door te klikken op de poster) kan de YouTube livestream bekeken worden.

Team The Gate.

Jeugdwerk (eerste), Kerk (tweede)
  18. di 31 okt

19. di 31 okt
    Dankdienst Ad van Rijs

Bekijk hier de YouTube livestream voor de Dankdienst van Ad van Rijs op dinsdag 31 oktober 2023 (vanaf 13:20 uur).