Arie Roest gaat weer werken voor Mercy Ships

14 mei 2014

Arie Roest gaat weer als vrijwilliger werken voor Mercy Ships, de organisatie die met hospitaalschepen medische hulp biedt aan de armsten in de wereld. Roest gaat van 16 juni tot 26 juli onderhoudswerk uitvoeren aan de Africa Mercy, een van de schepen van Mercy Ships. Dat gebeurt in een scheepsdok in Las Palmas (Canarische Eilanden).

Als de Africa Mercy in de vaart is, worden op dit schip gratis operaties uitgevoerd die voor een groot deel van de bevolking anders niet beschikbaar zijn. Ook bouwen de vrijwilligers, met de lokale bevolking, medische posten op het vasteland. Daarnaast trainen zij lokale artsen en verpleegkundigen en voeren ze landbouw- en hygieneprojecten uit. Verder geven ze voorlichting over onder meer AIDS-preventie.

“Het werk van Mercy Ships spreekt mij erg aan”, zegt Roest. “Het is mooi om met elkaar te werken, van elkaar te leren en van betekenis te zijn voor mensen die niets hebben.”

Al het werk bij Mercy Ships is op vrijwillige basis, aldus Roest in een brief die hij aan familie, vrienden en bekenden heeft gestuurd. Toch zijn er wel kosten aan verbonden. Die omvatten het verblijf op het schip, de verzekering en de vlucht naar de Canarische Eilanden en weer terug. “Bent u net zo enthousiast als ik, maar is de stap om echt als vrijwilliger aan de slag te gaan net te groot, dan zou het fijn zijn als u mij steunt”, schrijft Roest. Wie hem wil steunen, kan een bijdrage storten op banknummer NL77 RABO 03759.58.932 (t.n.v. PG Zuidland Zending), o.v.v. Gift Mercy Ships A. Roest.

Arie Roest zal, als hij in Las Palmas is, via arieroest.waarbenjij.nu iedereen op de hoogte houden van zijn belevenissen.