Belangstelling diverse bladen voor Diaconietuin. Ook tv-reportage in de maak

24 september 2018

Artikelen in de bladen Diakonia en Petrus en een tv-reportage voor het KRO-NCRV-programma Met hart en ziel. De Diaconietuin van onze gemeente staat volop in de belangstelling. De aanleiding is dan ook niet mis: de tweede plaats bij de publieksverkiezing voor de Smaakmaker van het Jaar op de Landelijke Diaconiedag. Bart Monster van de Diaconie vertelt erover in bijgaand verslag.

Diaconietuin: tweede prijs Smaakmaker van het Jaar

“Zoals u weet worden al een aantal jaren door vrijwilligers groenten geteeld in de tuin van de Diaconie aan de Kerkweg. Die groenten zijn bestemd voor de Voedselbank in Spijkenisse en voor mensen in Zuidland die het niet breed hebben en extra groenten kunnen gebruiken. Dit is kennelijk wel bijzonder want op de Landelijke Diaconiedag werd vorig jaar, tijdens de verkiezing van de publieksprijs voor de Smaakmaker van het Jaar een prachtige tweede plaats behaald met de Diaconietuin. En daar bleef het niet bij…”

Artikelen over Diaconietuin in verschillende bladen

“Onlangs, op 28 juni, hebben we op de tuin bezoek gehad van Mathilde Schouwstra, een reporter van Kerk in Actie, en een fotograaf. Mathilde wilde het verhaal achter de Diaconietuin opschrijven. De fotograaf heeft diverse foto’s gemaakt. Na afloop is ook een bezoek gebracht aan de Voedselbank in Spijkenisse. Daar is ook gesproken met de coördinator van de Voedselbank. Het verslag met foto’s zal gepubliceerd worden in het blad Diaconia dat op 29 september zal verschijnen. Diaconia is het landelijke informatieblad voor diakenen. Mathilde heeft ook een verslag gemaakt voor het nieuwe informatieblad Petrus, dat tijdens de Startzondag uitgereikt is. De uitgave met het artikel over de Diaconietuin zal in november dit jaar verschijnen.”

Top 10 voor andere groentetuinen voor een goed doel

Tijdens het interview hebben de vrijwilligers een top 10 van regels vastgesteld waaraan je moet voldoen als je met een groep voor een goed doel groenten wil gaan verbouwen. Deze regels zullen als hulp voor toekomstige groentetelers op de website van Kerk in Actie worden gezet.”

Opnamen voor tv-programma

“En toen was het nog niet voorbij. Op 23 augustus kregen we weer bezoek op de Diaconietuin. Deze keer door een team van KRO-NCRV om opnamen te maken voor het tv-programma Met hart en ziel. Er zijn de hele morgen opnamen gemaakt op de tuin. ’s Middags is het team, met enkele tuinmedewerkers, naar de Voedselbank in Spijkenisse gegaan om ook daar opnamen te maken. Het programma zal worden uitgezonden op dinsdag 9 oktober om 16.35 uur door de NCRV. De herhaling is op zondag 14 oktober op NPO2 rond 07.50 uur.”

Meer informatie via beamer en deze site

“Verdere bijzonderheden worden tijdens diensten via de beamer in de kerk gecommuniceerd, en via deze site. Als Diaconie en tuinmedewerkers zijn we heel blij en dankbaar dat we mee mochten werken aan genoemde activiteiten om zo invulling te kunnen geven aan onze diaconale taak: helpen waar dit nodig is.”