BLITZ, de kindernevendienst-nieuwe stijl, slaat aan. Extra begeleiders welkom!

23 januari 2018

De BLITZ, de kindernevendienst-nieuwe stijl, slaat aan. De kinderen hebben meer zin om te komen omdat ze nu zelf kunnen kiezen wat ze leuk vinden om te gaan doen. Wat ook meespeelt is dat ze bijna elke zondag wel even op YouTube filmpjes kunnen kijken en dat er muziek is tijdens de activiteiten. Extra begeleiders blijven echter welkom. Wil je eerst de sfeer proeven? Tijdens de kerkdienst van zondag 4 februari kun je bij de BLITZ komen kijken.

Eén grote groep, verschillende activiteiten naar keuze

De BLITZ (afkorting voor: Bijbel Leren Interactief Toepassen Zingen) is in verschillende opzichten anders dan de kindernevendiensten van voorheen. Waren er toen twee groepen (onderbouw en bovenbouw), nu is er één groep, met alle kinderen van 4 tot 12. Ook anders is dat de kinderen kunnen kiezen wat ze willen doen. Nadat er gezongen en uit de Bijbel gelezen is, kunnen ze gaan knutselen, een sport of een spel doen, of dieper op het Bijbelverhaal ingaan, door middel van een gesprek.

Een leuk uitje voor alle BLITZ-kinderen

Om de opkomst nog wat verder te stimuleren, is er een kruis met invulvakjes. Elke week worden de kinderen geteld en wordt de opkomst in die vakjes ingekleurd. Als alle vakjes gevuld zijn, gaat de hele club eropuit om iets leuks te doen.

Extra mensen voor de leiding gezocht

Een punt van aandacht is dat de BLITZ te weinig leiding heeft. Elke week staan er drie mensen op het rooster: 1 voor verhaal en verdieping, 1 voor sport en spel en 1 voor het knutselen. Doordat het aantal leiders en leidsters te klein is, is het soms lastig het rooster gevuld te krijgen. Dus als je belangstelling hebt om de BLITZ te begeleiden, ben je van harte welkom. Neem dan contact op met Mieke Jansen. Haar gegevens staan hieronder.

Kijken en sfeer proeven tijdens kerkdienst van zondag 4 februari

Binnenkort (op zondag 4 februari) kun je tijdens de kerkdienst weer mee kijken tijdens de BLITZ. Een mooie gelegenheid om te beoordelen of het je leuk lijkt om als leider of leidster mee te doen.

Logo in de maak

Oh ja, het logo voor de BLITZ is in de maak. Zodra dit definitief is, wordt het gepresenteerd.