Christelijke jongeren maken van Voorne een hindernisbaan

13 april 2012

De kop van Voorne verandert in een grote hindernisbaan. In en rond Oostvoorne, Rockanje en Tinte staan zaterdag 14 april klimwanden, luchtkussens en behendigheidsparcoursen. De honderden deelnemers van ProTO moeten die allemaal bedwingen.

ProTO is een jaarlijks sportief evenement voor leden van christelijke jongerenverenigingen uit heel Nederland.  De eer van de regio wordt hoog gehouden door teams uit Oostvoorne, Rockanje, Zuidland en Zwartewaal. Zuidland is met een team vertegenwoordigd. De deelnemers kennen elkaar vooral van CJV-bijeenkomsten, het koor Vaya con Dios en stapavonden, maar het ProTO-weekend doet een beroep op het atletisch vermogen van de 16- tot 25-jarigen. De zo’n vijfentwintig kilometer lange hindernistocht met uitdagende spellen, die zij zaterdag in teamverband moeten volbrengen, vormt de ruggengraat van het evenement.

ProTO draait uiteindelijk om het ontmoeten van geloofsgenoten. Dat kan tijdens de feesten, maar ook op camping Kruiningergors bij Oostvoorne, waar de deelnemers dit hele weekend overnachten.

Slotstuk van het weekend is een vrolijke kerkdienst. Deze begint zondag om 10.00 uur in de Welkomkerk aan de Hoogvlietlaan in Rockanje en iedereen is welkom. Het koor Desire uit Hellevoetsluis verleent zijn muzikale medewerking.

Wie de ProTO-deelnemers al voor de kerkdienst aan het werk wil zien, kan ze zaterdag tijdens de tocht volgen. De route leent zich voor een mooi uitje. Bij de kerk aan de Hoogvlietlaan in Rockanje liggen routebeschrijvingen klaar.

Vanuit huis is het ProTO-weekend te beleven met Omroep Voorne (106,9 op de radio, 105,9 op de kabel). De streekzender volgt de jongeren op de voet.

Meer informatie: www.protoweekend.nl