Collectbusjes kerktelefoon brengen 525,60 euro op voor kinderen in Ethiopië

12 mei 2017

Met collectebusjes voor de kerktelefoon heeft de Diaconie in januari het mooie bedrag van 525,60 euro opgehaald. Het geld gaat naar het Koka Children project in Ethiopië. Michel en Hilde Zevenbergen werken in Ethiopië en het bedrijf waarvoor zij werkzaam zijn ondersteunt dit project ook.

Veel variatie

Het project kent verschillende deelprojecten. Drie voorbeelden laten zien dat het om een gevarieerd project gaat:

  • Het opknappen van tenminste twee huizen en het huren van één huis. Veel huizen van pleeggezinnen zijn niet in orde, maar twee huizen moeten echt voor het regenseizoen, dat start in juni/juli, worden opgeknapt. Denk daarbij aan het vervangen van lekkende daken en het verstevigen van muren. Het opknappen van één huis kost zo’n 400 euro. Er is één familie – bestaande uit een oude oma die zorgt voor haar kleinkind dat wees is – zonder huis. Voor hen wordt tijdelijk (voor zes maanden) een huis gehuurd en ingericht.
  • Het opstarten van een bibliotheek voor de school. Met het gedoneerde geld worden boeken in het Engels, Afaan Oromia en Amhaars aangeschaft. Met deze boeken kunnen kinderen zich voorbereiden op het doen van examens, waarna ze naar de middelbare school kunnen gaan. Ook worden er leesboeken aangeschaft die de kinderen kunnen lenen uit de bibliotheek die in het Child Centre wordt opgezet.
  • Een leuke activiteit op de basisschool. Hier nemen alle kinderen van de basisschool aan deel, dus niet alleen de projectkinderen.

Extra bijdrage

De Diaconie ondersteunt dit project jaarlijks met een gift van 500 euro. Dit jaar komt daar dus, dankzij de kerktelefoonbusjes, nog eens 525 euro extra bij.