Concert Marcel en Lydia Zimmer tijdens Startweekend

26 augustus 2015

Een concert voor jong en oud, van het muzikale duo Marcel en Lydia Zimmer. Dat is misschien wel het meest bijzondere programmaonderdeel van het Startweekend, op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september. Het concert vindt plaats op de zaterdagavond, in de Welkomkerk. De toegang is gratis.

Het Startweekend, traditioneel het begin van het nieuwe seizoen, begint op donderdag 17 september, met een Autopuzzelrit en een bingo. Op vrijdag 18 september is het vervolg, met een weeksluiting in verzorgingshuis Bernissesteyn, gevolgd door een gezellig samenzijn en een broodmaaltijd. Op zaterdag (overdag) staan weer de fietspuzzeltocht van de ZWO en spelletjes voor de jeugd gepland. ’s Avonds is er dus het concert van Marcel en Lydia Zimmer. Meer informatie over dit duo is te vinden op hun website: www.marcelenlydia.nl.

Tijdens de startdienst op zondagmorgen 20 september zijn Marcel en Lydia Zimmer wederom te zien en te horen, in een dienst waarin dominee Auke Hamstra voorgaat. Na deze dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en zijn er workshops. Ook een barbecue en een pot-luck staan op het programma. De kerk zorgt voor vlees en stokbrood. Als deelnemer kunt u zelf fruit, salades en hartige taarten meenemen. Dat past goed bij het thema van het Startweekend: Goede Buren.

Hier het volledige programma:

Donderdag 17 september

Autopuzzelrit en Bingo met leuke prijzen

19.00 uur: Starten bij de Welkomkerk. Tot de uitslag bekend is, spelen we een spelletje bingo. De opbrengst van deze avond is bestemd voor een project van Kerk in Actie: de gemeenschap van zendingsdiaconessen in Rwanda.

Vrijdag 18 september
Ouderenmiddag in Bernissesteyn

15.00 uur: Weeksluiting met ds. Auke Hamstra
16.00 uur: Drankje en een hapje + Film: 50 jaar Welkomkerk + Liedjes uit de oude doos
17.00 uur: Soep en een broodje
Iedereen van 70 jaar en ouder is van harte welkom. Het is een open middag voor mensen van alle gezindten. Wanneer u liever pas om 16.00 uur aansluit, is dat ook goed. Voor de broodmaaltijd moet u zich wel opgeven voor 14 september. Dit kan schriftelijk bij de receptie in Bernissesteyn (tussen 8.30 en 12.30 uur) of telefonisch, via Anneke van der Pols (452549) of Arlene van der Schans (452824).

Zaterdag 19 september
Fietstocht met pannenkoeken georganiseerd door de werkgroep ZWO
09.30 uur: Start bij de molen
De opbrengst van de fietstocht en de pannenkoekenverkoop is bestemd voor de Diaconesse zusters in Rwanda.
13.30-16.00 uur: Spelletjesmiddag bij de Dorpskerk en aansluitend pannenkoeken eten. Alle kinderen van de basisschool zijn van harte welkom.
We zijn heel blij met een kleine bijdrage in de onkosten.
19.30 uur: Praiseavond met Marcel en Lydia Zimmer.
Toegang: gratis. Wel wordt er een collecte voor de onkosten gehouden. In de pauze is er verkoop van CD’s en muziekboeken van Marcel en Lydia Zimmer.

Zondag 20 september
Gemeentezondag. Er is vandaag oppas tot 14.15 uur
09.30 uur: Startdienst m.m.v. Marcel en Lydia Zimmer, Ron van Halen en dansgroep Together.
11.00 uur: Koffie en thee in zaal 5
11.45-12.45 uur: Workshops: GGG (Gemeentegroeigroep), quiz met iPads, tekstborden maken, kubb
13.00-14.00 uur: Barbecue. Wij zorgen voor vlees en stokbrood. Voor de bijgerechten vragen we jouw inzet: Meebrengen van salade of hartige taart, maar vers fruit is ook welkom, dan maken wij daar een verse fruitsalade van.
14.00 uur: Afsluiting van het weekend