Op zondag

Elke zondag kun je in onze gemeente naar de kerk, bijna altijd twee keer. Soms zelfs vaker, als er speciale diensten zijn.

Morgendiensten

Onze wekelijkse morgendiensten vinden altijd, behalve tijdens de zomervakantie, plaats in de Welkomkerk. Deze diensten beginnen om 10.00 uur. Er is ook een Livestream op YouTube beschikbaar.

Middagdiensten

De zondagse middagdiensten vinden afwisselend plaats in de Dorpskerk en in de Welkomkerk en beginnen om 17.00 uur. Die afwisseling is er ook in de morgendiensten tijdens de zomervakantie: de ene zondag in de Welkomkerk, de andere in de Dorpskerk.

Verschillende soorten diensten

We hebben diverse soorten diensten op verschillende tijden. Een actueel overzicht van deze diensten, de sprekers en het kinderprogramma vind je in de agenda, op de startpagina.

 • Tijdens elke morgendienst is er in de Welkomkerk oppas voor kinderen tot en met vier jaar. Je kunt dus gewoon met je jongste kinderen naar de kerk. Verschillende oppasmedewerkers ontfermen zich over de kleintjes.

  Knutselen, spelen, zingen

  Tijdens de oppasdienst wordt er geknutseld, gespeeld en gezongen. Soms vertellen de medewerkers een verhaal uit de Bijbel. Verder kunnen de kinderen zelf meegebracht eten (zoals een koekje) en drinken te nuttigen. Voor de allerkleinsten staat er een box.

  Brengen en weer ophalen

  Je brengt je kind(eren) voorafgaand aan de dienst bij de oppas, in een van de zalen van de kerk. Tijdens de collecte kun je je kind weer ophalen.

  Informatie
  • coördinator oppas
   Celia Nieuwenhuizen
   (0181) 45 36 27
  • coördinator oppas
   Mattanja van Meggelen
   (06) 26 41 47 19
 • Alle kinderen in de basisschoolleeftijd (van 4 tot en met 12 jaar) kunnen tijdens de zondagse morgendiensten in de Welkomkerk naar de BLITZ, voorheen kindernevendienst genoemd. BLITZ staat voor Bijbel Leren, Interactief Toepassen, Zingen. Het zijn bijeenkomsten met veel dynamiek en afwisseling, waarin onderwerpen uit de ‘gewone’ dienst zo verteld en uitgewerkt worden dat kinderen het kunnen begrijpen.

  Achter het lichtje aan

  De BLITZ begint als een van de kinderen een lantaarn heeft aangestoken bij de kaars voor de preekstoel. Vervolgens gaan de kinderen ‘achter het lichtje aan’ de kerk uit, naar de BLITZ. In de Welkomkerk zijn twee groepen: de ene groep is voor de kinderen uit de basisschoolgroepen 1 tot en met 5, de andere is voor de basisschoolgroepen 6, 7 en 8. De kinderen komen weer terug in de gewone dienst aan het einde van de collecte.

  BLITZ in de Dorpskerk

  Tijdens de morgendiensten in de Dorpskerk is er alleen een BLITZ bij bijzondere diensten.

  Informatie
  • coördinator BLITZ
   Esther Wieringa