Dit jaar geen Schoenendoosactie in Zuidland vanwege coronacrisis

31 oktober 2020

De jaarlijkse Schoenendoosactie, waarmee spullen worden ingezameld voor kinderen in arme(re) landen, gaat dit jaar vanwege de coronacrisis niet door. Bij het sorteren en verwerken van alle schoenendozen kan onvoldoende afstand worden gehouden. En omdat veel van de vrijwilligers tot de risicogroepen behoren, is dat onverantwoord. Toch gaat het verzamelen van spullen door. En je kunt ook geld overmaken. In bijgaande oproep van organisatoren Carin en Henk Schenk lees je er meer over. 

Geld overmaken

“Wat ontzettend verdrietig, maar ook wat een opluchting, dat POLS de beslissing nam om de hal te sluiten voor de actieperiode en het innemen van spullen. Zij, maar ook wij, vonden het niet verantwoord in deze corona tijd. Door het plaatsen van een nieuwe stelling, kunnen wij de 1,5 meter regel niet garanderen en dat is beslist nodig, want veel van onze vrijwilligers zitten in de risicogroep. Wat een teleurstelling voor de vrijwilligers, die er het hele jaar naar toe werken en uitkijken en er soms zelfs vrij voor nemen!! Maar bovenal voor de kinderen die nu een doos moeten gaan missen. Maar we gaan wel door met het verzamelen van materialen en gevulde schoenendozen. De scholen hebben de folders ontvangen en gaan dozen vullen. Doet u ook weer mee dit jaar? Andere jaren mochten we, voor het dekken van de verzendkosten, een schoenendoos neerzetten in de hal van de kerk. En (of) er was een uitgangscollecte. Nu is alles anders. We kregen echter toestemming voor een QR-code. Die vindt u in het kerkblad. U kunt de actie uiteraard ook per bank steunen: NL47 RABO 0375 9658 74 t.n.v. PG Zuidland Collectes of collectemuntjes. Alles onder vermelding van Schoenendoosactie Zuidland.”

Geen Schoenendoosdienst, doos inleveren op school

“U begrijpt dat er ook geen Schoenendoosdienst zal zijn, waar u uw doos kunt inleveren. Maar daar hebben we een oplossing voor gevonden. De schoolkinderen leveren hun dozen op school in, waar ze opgehaald zullen worden. En voor u: van maandag 2 tot en met donderdag 5 november 2020 (tussen 9.30 en 15.30 uur) kunnen particulieren uit Zuidland en omgeving spullen inleveren in de IJsbreker, achter Sporthal Drenkwaard aan de Molendijk. U kunt deze bereiken via het pad naar de tennisbaan. Deze locatie is alleen voor alle zelfgemaakte, gehaakte, gebreide en geknutselde dingen en kleine spulletjes, die in een schoenendoos kunnen. De spullen dus die normaal verwerkt zouden worden tijdens de actieperiode. Ook kunnen particulieren hier hun zelf gevulde schoenendozen inleveren.”

Geen spullen voor de verkoop of rommelmarkt

“Omdat we helaas geen verwerking hebben dit jaar, blijft alles vol staan. Ook zijn er uiteraard geen verkoopmomenten, dus groeien we dicht! Er is een mail uitgegaan naar al onze vrijwilligers en er zijn berichtjes op onze Facebookpagina geplaatst, maar niet iedereen zal op de hoogte zijn van de sluiting. Vertel het dus door. Zodat iedereen die iets wil inleveren, dit ook kan doen.”

Lichtpuntje?

“Wie weet is er een lichtpuntje in februari en kunnen we toch een kleine actie houden… Dat zou prachtig zijn. We bidden dat er een snel eind mag komen aan het corona gebeuren.

Lieve groet van ons. Blijf gezond!”