Donderdag 24 dec: Kerstnachtzangdienst in Dorpskerk

2 december 2015

Het is december en dus naderen de kerstdagen. Een van de hoogtepunten daarin is altijd de kerstnachtzangdienst die op kerstavond (donderdag 24 december) in de Dorpskerk plaatsvindt. De deuren van de kerk staan vanaf 21.00 uur open. De dienst begint om 21.30 uur.

Het belooft ook dit jaar weer een bijzondere dienst te worden in een sfeervolle kerk. De meditatie wordt verzorgd door Arend Voogt. De Kerstband 2015 verleent medewerking. De samenzang wordt op het orgel begeleid door Cor Hollestelle. De opbrengst van de collecte gaat naar de Stichting Megavoice. Deze stichting zorgt ervoor dat mensen die niet kunnen lezen en in afgelegen streken wonen, toch de verhalen uit de Bijbel in hun eigen taal kunnen horen: via audio-Bijbels die op zonne-energie draaien.

Na afloop van de dienst wordt iedereen uitgenodigd om op het kerkplein, als het weer het toelaat tenminste, een kop warme chocolademelk of gluhwein te drinken. Het kerkplein is dan verlicht met lampjes en vuurkorven. Zo kan iedereen zich, samen met anderen, voorbereiden op het kerstfeest.