Foto’s en films gezocht voor expo 50 jaar Welkomkerk

30 januari 2014

Begin april bestaat de Welkomkerk 50 jaar. Door middel van een expositie wordt daar op zaterdag 12 april bij stilgestaan. Het is de bedoeling bouwtekeningen, schetsen, foto’s en films te laten zien. Bouwtekeningen zijn er al, maar foto- en filmmateriaal ontbreekt nog. Daarom doet archivaris Bas Molengraaf een oproep: heeft u foto’s of films van de bouw of van latere jaren, stel die dan beschikbaar. Er worden kopieen van gemaakt, waarna u de originelen weer terug krijgt.

De archivaris is in eerste instantie op zoek naar foto’s en filmpjes van de bouw. Maar ook materiaal van een latere datum, bijvoorbeeld van de bouw van zaal 5, of het vervangen van de trappen op het plein door een rolstoelvriendelijk ’talud’, zijn welkom.

“Misschien heeft u nog andere spullen waarvan u denkt dat ze ook geschikt zijn voor de expositie. Dan houden wij ons aanbevolen”, aldus Molengraaf. Het is de bedoeling dat u uw materiaal zo snel mogelijk aanbiedt, in ieder geval voor 1 april. Dan is er nog tijd om het materiaal te kopieren en alles te rangschikken. U kunt het materiaal deponeren in een grote grijze bus in de Welkomkerk. Verpak het goed en zet duidelijk uw naam en contactgegevens erop.

De expositie vindt uiteraard plaats in de Welkomkerk zelf. Als bezoeker kunt u dan meteen de met veel zorg en toewijding opgeknapte zaaltjes bekijken.

Meer informatie: