Ga met je gezin op kerstwandeling!

18 december 2020

Het is bijna Kerst. Dit jaar wel wat anders dan andere jaren. Geen grote familiefeestjes, stampvolle kerkdiensten of kinderkerstfeest. Daarom hebben wij iets anders bedacht! Maak met je ouders, opa en oma, broer of zusje deze kerstwandeling door de wijk. Van 21 t/m 28 december hangen op verschillende plekken in het dorp QR-codes voor de ramen. Bij iedere QR-code krijg je een filmpje te zien uit een eigentijdse variant van het kerstverhaal. Aan het eind van ieder filmpje krijgen jullie een opdracht of vraag om tijdens de wandeling te bespreken. Bekijk hier de route. 

Wat moet je meenemen?

Zorg ervoor dat alle kinderen een knapzak bij zich hebben. Het is natuurlijk het leukste als je deze zelf maakt met een stok en een theedoek. Op internet zijn genoeg voorbeelden te vinden hoe je dit doet. Vind je dit niet leuk, neem dan een tas mee. Daarnaast heb je voor elke deelnemer de volgende dingen nodig:

  • een telefoon met scan-functie;
  • een stuk fruit (appel, mandarijn);
  • een beschuit met muisjes, geboortekoekje of een andere toepasselijke traktatie;
  • een elektrisch waxinelichtje + wegwerpbekers (af te halen bij Marleen en Tamara: Prins Hendriklaan 4).

Hou je aan de coronamaatregelen

Doe de wandeling met je eigen huishouden. Kinderen kunnen natuurlijk wel meedoen met bijvoorbeeld hun opa of oma. Als zij 13 jaar of ouder zijn, dan wel op 1,5 meter afstand. Hou sowieso afstand als je andere huishoudens tegenkomt. En doe niet mee als je verkoudheids- of andere corona-achtige klachten hebt, hoe mild ook. Kijk op de site van het RIVM voor alle huidige coronamaatregelen.

  • Bekijk hier de route.
Informatie
  • jeugddiaken, tweede secretaris College van Diakenen, contactpersoon YFIF
    Tamara Voogt-Hoogstad
    (06) 20 35 65 02