Geven met Givt

Met behulp van de Givt-app op je smartphone kun je bijdragen aan de collectes in de diensten in beide kerkgebouwen. Maar ook geven voor de wekelijkse bloemen of de jaarlijkse Dankdagactie en nog meer.

Waarom Givt

• Steeds meer mensen gebruiken digitaal betalen en hebben minder contant geld op zak.
  • Veel mensen hebben een smartphone en zijn bekend met contactloos betalen.
  • Ook thuis vandaan kun je op deze manier betrokken blijven bij de dienst.
  • Degene die geeft blijft anoniem voor de ontvangende organisatie.
  • In de app kun je een gift ook binnen 15 minuten terugtrekken en elke gift is achteraf te herroepen via je eigen bank.
  • In de app kun je een overzicht van al je giften zien. Deze kun je per jaar downloaden, als bewijs voor je belastingaangifte.
  • De app biedt nog meer opties om de betaalveiligheid te garanderen.
  • Givt wordt door meer dan 600 organisaties in Nederland gebruikt en is ontwikkeld door en voor kerken.

Wanneer kun je het gebruiken

Met behulp van de Givt-app op je smartphone kun je bijdragen aan:

• de collectes in de diensten in de Welkomkerk en Dorpskerk;
  • de wekelijkse bloemen via een QR-code op de bus;
  • bijzondere doeleinden, zoals de jaarlijkse Zendings- of Evangelisatiegift en de Dankdagactie, via een QR-code in de bijhorende brieven of het kerkblad.

Hoe werkt het

• Digitaal geven kan met de Givt-app vanuit de App Store of Google Play. Dit is gratis.
  • Registreer jezelf eenmalig als gebruiker en vervolgens werkt het net zo makkelijk als geven van contant geld.
  • Het betalingsverkeer wordt afgehandeld door SlimPay, een bank die onder toezicht staat van De Nederlandse Bank.
  • Aan SlimPay wordt een machtiging gegeven om de donaties af te schrijven. Dit is een gewone machtiging die je altijd kunt intrekken.
  • In de app geef je per collecte aan wat je wilt geven met een minimum van € 0,50.
  • In de eerste collectezak is een Givt-zender bevestigd die een signaal uitzendt. De Givt-app pikt het signaal op en daarmee is de gift geregeld.
  • Heb je tijdens het geven geen internetverbinding? Geen probleem, de opdracht wordt dan later verstuurd, als je bijvoorbeeld thuis bent en gebruik maakt van Wifi.
  • Het enige wat aan moet staan op je telefoon is bluetooth, om de zender in de collectezak te kunnen detecteren.

Geven als je niet in de kerk bent

• Het is mogelijk om te geven als je luistert via de kerktelefoon of via internet.
  • Geef in de Givt-app per collecte aan wat je wilt geven.
  • Selecteer de naam van onze gemeente uit een lijst.
  • De app weet precies welke collectes bij welk tijdstip horen.

Meer informatie

Kijk op www.givtapp.net/veelgesteldevragen. Daar is ook de privacyverklaring van Givt te lezen.

• voorzitter College van Kerkrentmeesters, aandachtsfunctionaris privacy
    dhr. M.P. (Matthijs) de Vroed