Kerkbalans

De periode eind oktober/begin november staat altijd in het teken van de Actie Kerkbalans. Tijdens deze landelijke actie zamelen kerken in heel Nederland (toezeggingen voor) vrijwillige bijdragen in. In onze gemeente krijgen gemeenteleden daartoe niet alleen een brief, maar ook een kleurrijke flyer waarmee we laten zien wat voor gemeente we zijn en wat we met het geld doen.

Personeel, gebouwen, heffingen, administratie en activiteiten

Een groot deel van de opbrengst van de Actie Kerkbalans is bedoeld voor personele kosten en het onderhoud van de gebouwen (twee kerkgebouwen en één pastorie). Verder gaat er veel geld naar heffingen en administratieve kosten. En naar activiteiten.

Bijdrage overmaken

Je kunt je bijdrage voor de Actie Kerkbalans overmaken via bankrekeningnummer NL61 RABO 0375 9034 45, ten name van PG Zuidland Kerkbalans.

Geven voor Kerkbalans via de WelkomApp

Je kunt ook heel eenvoudig aan de Actie Kerkbalans bijdragen via de WelkomApp. Graag zelfs, want dit levert ons nauwelijks administratie op. De WelkomApp is te downloaden via de App Store of Google Play. Heb je de app op je telefoon, ga dan binnen de app naar de pagina ‘Geven’, ook bereikbaar via onderstaande QR-code. Kies in het menu bovenaan die pagina waar jouw bijdrage voor bedoeld is, in dit geval voor Kerkbalans. Je kunt overigens ook kiezen voor Collectes of Bloemengroet. Vervolgens bepaal je het bedrag en tik je op ‘Geef’. Om te kunnen geven moet je er wel voor zorgen dat je voldoende saldo hebt en een pincode hebt ingesteld.

Informatie
  • coördinator Kerkbalans
    Arjan Breeman
    (0181) 45 27 85
  • ledenadministrateur, administratie Kerkbalans
    Pieter Landman
    (0181) 45 23 72