Gezamenlijke maaltijd – op afstand – op zaterdag 29 mei. Voor een goed doel

9 mei 2021

Een van de mooie dingen in onze gemeente is de ontmoeting rondom een maaltijd. In kleine kring, maar vooral ook in een grote groep. Zoals bij de wereldmaaltijd gebeurt, en bij de barbecue tijdens het Startweekend. Door corona kan dit nu helaas al ruim een jaar niet meer. Maar daar komt op zaterdag 29 mei een beetje verandering in, met de actie ‘Maaltijd voor een maaltijd’. Daarbij kunnen we – op afstand – een door gemeenteleden bereide maaltijd eten, en we helpen er ook nog een goed doel mee.

Smaakmaker willen zijn

Een van de laatste bijeenkomsten van de groep ‘In Hem Verbonden’ had als thema: Smaakmaker (willen) zijn. Dit naar aanleiding van het Bijbelgedeelte dat zegt dat wij het zout der aarde zijn. Dit thema hebben we praktisch gemaakt door op zaterdag 29 mei toch een gezamenlijke maaltijd te organiseren. Op afstand, en voor een goed doel. Diverse gemeenteleden met liefde voor de kook- en bakkunst hebben zich inmiddels aangemeld om aan de slag te gaan. Het resultaat hiervan wordt op zaterdag 29 mei tussen 11.00 en 14.00 verkocht in de Welkomkerk. De maaltijd kan dan thuis genuttigd worden, al dan niet met familie, buren of vrienden. Op het menu staan:

  • Diverse soorten vers gemaakte soep.
  • Hartige taart.
  • Pannenkoeken.
  • Diverse baksels voor bij de koffie (nagerecht).

Goed doel: maaltijden voor (Roma)kinderen in Roemenië

De actie dient niet alleen het gemeentegevoel (en de inwendige mens), maar ook een goed doel: hulporganisatie Dorcas. Zij runnen onder meer een naschoolse opvang voor (Roma)kinderen in Roemenië. Een belangrijk onderdeel van dit project is de kinderen regelmatig van een maaltijd te voorzien. Met onze actie hopen we heel veel maaltijden te kunnen sponsoren.

Afhalen, contant betalen

We willen je vragen om de maaltijd op zaterdag 29 mei tussen 11.00 en 14.00 uur met één persoon per huishouden af te komen halen. Neem daarbij de coronaregels in acht. Je mag natuurlijk je eigen pannetje of doosje meenemen, maar we hebben ook verpakkingsmateriaal gesponsord gekregen. De gerechten zijn geprijsd in hele euro’s. Graag contant betalen, want pinnen kan niet. Als het nodig is, kunnen wij de maaltijden ook thuis bezorgen. Vragen? Neem contact op met Paula Hamstra: 06-21865562.