Gezocht: een administratieve duizendpoot en een luisterend oor

27 december 2020

Onze kerk draait op vrijwilligers en er zijn heel veel mensen die binnen de kerk ‘iets’ doen, bijna 550! Heel fijn dat zo veel mensen zich inzetten. Toch zijn sommige taken moeilijk te vervullen. Voor nu zijn we dringend op zoek naar een tweede scriba en pastoraal medewerkers of pastoraal ouderlingen.

Wat doet een pastoraal medewerker/pastoraal ouderling?

In gesprek gaan met mensen over het leven en over het geloof. Aandacht geven waar dat nodig is. Echt contact. Als kerk willen we er voor mensen zijn. Pastoraal werk is een van de manieren waarop we daar vorm aan geven. “Alles wat je voor je naaste doet, doe je voor Mij”, zei Jezus eens. En het mooie van pastoraal werk is dat het vaak een goed en dankbaar gevoel geeft.

Wat doet de tweede scriba?

In het bedrijfsleven zouden we de functie van tweede scriba omschrijven als management assistent of administratief medewerker. Hij/zij verzorgt wekelijks de pastorale mededelingen, maakt het ouderlingenrooster, is lid van de taakgroep Eredienst en vertegenwoordigt die taakgroep in de kerkenraad. Het is fijn als je voor deze taak enige computervaardigheid bezit, maar natuurlijk helpen we je op weg met de werkzaamheden.

Interesse?

Heb je belangstelling voor een van deze vacatures? Neem dan contact op met Sjanie de Leeuw van Weenen. Haar contactgegevens staan hieronder. Zij kan je ook meer vertellen over de werkzaamheden zelf.

Informatie
  • ouderling
    Sjanie de Leeuw van Weenen-Kweekel