Heb jij een luisterend oor voor de ander? Meld je aan als pastoraal ouderling of medewerker

16 maart 2021

Nee, je hoeft de Bijbel niet van kaft tot kaft te kennen. Integendeel zelfs. Maar wat een pastoraal ouderling wel moet kunnen, is luisteren. Een luisterend oor, dat is het belangrijkste. Dat zeggen Mieke van den Engel en Anneke┬ávan er Pols in een aflevering van het Gemeente Journaal. Zij zijn pastoraal ouderling en op zoek naar versterking. Krijg je er ook nog wat voor terug? Zeker, aldus Anneke. “Ik krijg er een berg energie van en voor je geloofsleven is het ook best voedend.”

Klaarstaan voor gemeenteleden die behoefte hebben aan een gesprek

Als pastoraal ouderling en pastoraal medewerker sta je klaar voor die gemeenteleden die behoefte hebben aan een gesprek. Over het geloof en over het leven. Je bent de schakel tussen de kerk en de gemeente, en signaleert waar eventueel extra ondersteuning nodig is. Wil jij ook bijdragen aan de bloei van onze gemeente en zo je eigen geloofsleven laten opbloeien? Bekijk dan de video en meld je aan als pastoraal ouderling of als pastoraal medewerker. Dat kan bij Mieke en Anneke (hun contactgegevens staan hieronder).

Bekijk de video van het Gemeente Journaal over het werk van pastoraal ouderling:

Niet vaak vergaderen

En nee, je hoeft niet veel te vergaderen. Je bent er voor de mensen, voor de gemeenteleden. Als pastoraal ouderling vergader je 6 of 7 keer per jaar, en tegenwoordig gaat dat gewoon online. Lekker makkelijk. En als pastoraal medewerker heb je slechts 2 keer per jaar een overleg.

Informatie
  • ouderling
    Anneke van der Pols-Lammers
    (0181) 45 25 49
  • ouderling, tweede scriba
    Mieke van den Engel-Euser
    (0181) 45 18 55