In de nachtelijke uren spannende raadsels oplossen tijdens PaasChallenge

1 april 2019

Het Paasverhaal is op zich bij veel jongeren wel bekend. Maar komt de boodschap van Pasen nog wel aan? Omdat daar twijfels over zijn, heeft JOP (Jong Protestant) ook dit jaar weer een PaasChallenge ontwikkeld. Ook in Zuidland wordt deze challenge gehouden, met onder meer spannende raadsels die in de nachtelijke uren moeten worden opgelost. De PaasChallenge begint vrijdag 19 april om 22.00 uur in de Welkomkerk.

Raadsels oplossen, een achtervolging en goede gesprekken

Deelnemers bedenken niet alleen oplossingen voor raadsels tijdens de PaasChallenge. Ze gaan ook de achtervolging in en, heel belangrijk: ze gaan met elkaar in gesprek. Het thema van deze PaasChallenge is ‘Winnen of verliezen?’. Het is de bedoeling je in te leven in het verhaal van Jezus in zijn laatste dagen op aarde. Een van de vragen die daarbij aan de orde zijn, is deze: ‘Wat zou jij gedaan hebben als je er bij was geweest?’

Alvast in de stemming komen? Bekijk hier de trailer:

De hele nacht

De PaasChallenge duurt de hele nacht. Eén smartphone per groep is nodig om met geo-locatie op zoek te gaan naar Jezus’ verblijfplaats. Je kunt je opgeven voor deze Paaschallenge door een mailtje te sturen naar de Taakgroep Jongeren.

Informatie
  • Taakgroep Jongeren