Inzameling voor Voedselbank tijdens Dankdag op woensdag 4 november

1 oktober 2020

Op woensdag 4 november is het Dankdag voor gewas en arbeid. Hoewel er vanwege het coronavirus geen kerkdienst is en er veel beperkingen zijn, organiseert het College van Diakenen op die dag in de Welkomkerk een voedselinzameling voor de Voedselbank. Juist in deze moeilijke tijd heeft de Voedselbank veel levensmiddelen nodig. 

Wanneer kun je levensmiddelen aanbieden?

Vanwege de coronamaatregelen is er op Dankdag geen reguliere kerkdienst. Toch kun je op twee momenten je levensmiddelen aanbieden bij de Welkomkerk: tussen 16.00 en 17.00 uur en tussen 18.00 en 19.00 uur. De aanwezige diakenen kunnen je hierbij assisteren, uiteraard op 1,5 meter afstand. Voor kinderen gelden dezelfde tijden voor het inleveren van levensmiddelen. In ‘normale’ tijden zouden zij tijdens de BLITZ levensmiddelen kunnen inleveren. De inzameling zou aanvankelijk ook op zondag 8 november plaatsvinden, maar dat inzamelmoment gaat niet door.

Waar heeft de Voedselbank behoefte aan?

De Voedselbank heeft aangegeven vooral behoefte te hebben aan goederen om maaltijden mee te maken, dus lang houdbare producten, zoals: nasi, spaghetti, bami-kruiden (droog), knakworst in blik, rookworsten, blikjes Smac, blikjes ham, blikken soep, blikken groente en broodbeleg zoals hagelslag, chocopasta en jam. Maar andere lang houdbare producten zijn natuurlijk ook van harte welkom. Het College van Diakenen hoopt dat iedereen weer gul gaat geven.