Jaarlijkse rommelmarkt rondom Dorpskerk

23 augustus 2011

Op zaterdag 10 september is het weer zover. Dan vindt de jaarlijkse rommelmarkt rondom de Dorpskerk aan de Kerkstraat plaats. De rommelmarkt is gelijktijdig met de jaarmarkt.

De rommelmarkt begint om 09.00 uur en duurt tot 15.30 uur. De opbrengst is bedoeld voor het restauratiefonds van de kerk. Een van de succesnummers op de rommelmarkt is altijd het rad van avontuur. Ook deze keer zijn met het rad vele prijzen te winnen, zoals talrijke taarten. Verder zijn er weer allerlei tweedehands spullen te koop, zoals kleding, speelgoed, gereedschap, fietsen, elektrische apparaten, meubels en, in het koor van de kerk, boeken. In gebouw De Kerkhoeck, eveneens aan de Kerkstraat, zijn koffie, thee, limonade en poffertjes te koop. Voor de liefhebbers worden ook gebreide sokken verkocht.

Wie zaterdag 10 september niet kan, kan elke woensdag van 09.00 tot 12.00 uur terecht aan de Langeweg 3 in Zuidland. Daar verkopen vrijwilligers van de kerk ook rommelmarktspullen. Wie zelf nog bruikbare spullen heeft, kan deze daar ook aanbieden aan de rommelmarkt. De inname daarvan gebeurt wel selectief. Omdat de gemeente Bernisse een nieuwe regeling voor afvalstoffen heeft, moet de kerk fors betalen voor het weggooien van de overschotten van de rommelmarkt. Alleen spullen die zeker nog wel verkoopbaar zijn, worden geaccepteerd.