Joke Buis zingt uit Johannes de Heer-bundel tijdens Zuidland Zingt dienst (zondag 28 januari)

12 januari 2018

De beste liedjes worden een deel van je leven. En ze hebben generaties lang zeggingskracht. Dat geldt zonder twijfel ook voor de liedjes uit de bundel van Johannes de Heer. Tijdens de Zuidland Zingt dienst van zondag 28 januari in de Welkomkerk in Zuidland zal zangeres Joke Buis liederen uit deze geliefde bundel zingen.

Bekende liederen, muzikaal verfrist

‘Lichtstad met de Paarlen Poorten’, ‘Is uw Paspoort Getekend’, ‘Dichter Bij U’ en ‘Daar Ruist Langs De Wolken’… Het is niet moeilijk om liederen uit de bundel van Johannes de Heer te noemen of mee te zingen, ook al verscheen de eerste bundel meer dan honderd jaar geleden. Joke Buis bracht met haar albums deze liedjes weer dichter bij jong en oud; met gevoel voor hun geschiedenis en muzikaal verfrist. Het bleek een schot in de roos. Ze had nog nooit zo veel bijzondere, warme reacties gekregen als op deze liederen.

Speciale betekenis

Zuidland Zingt viert in 2018 haar tweede lustrum. Omdat voor velen in de kerk de liedjes van Johannes de Heer een speciale betekenis hebben, is Joke Buis tijdens de eerste Zuidland Zingt dienst van het nieuwe jaar te gast.

Zuidland Zingt: zondag 28 januari, vanaf 17.00 uur

De dienst, op zondag 28 januari in de Welkomkerk in Zuidland, begint om 17:00 uur. Voorganger is dominee Jan Schep. De organist deze middag is Michiel de Leeuw van Weenen. Het belooft een mooie dienst te worden waarin jong en oud elkaar vinden in de muziek.

Informatie
  • organist, coördinator Zuidland Zingt diensten
    Henk Monteny