Kerk in Actie zoekt collectanten voor collecte vluchtelingenkinderen

8 oktober 2021

De landelijke huis-aan-huiscollecte van Kerk in Actie is dit jaar bedoeld om geld in te zamelen voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. De collecte vindt plaats in de week van 22 tot en met 27 november. Om deze inzameling tot een succes te maken, zijn collectanten nodig. Wil jij ook een wijkje lopen? Neem dan contact op met Arlene van der Schans. Haar gegevens staan hieronder.

Collecte vorig jaar groot succes

Vorig jaar organiseerde Kerk in Actie de huis-aan-huiscollecte voor vluchtelingenkinderen voor het eerst. Die collecte was een groot succes. Het collectedoel sprak erg aan: “Mooi dat de kerk zich van deze kant laat zien”, zeiden veel gevers. In Griekse vluchtelingenkampen verblijven duizenden kinderen. Ze zijn hier, soms helemaal alleen, aangekomen vanuit het Midden-Oosten en Afrika, op zoek naar een veilige plek. Kerk in Actie helpt met voedsel, kleding en onderwijs en probeert deze kinderen op een betere plek te krijgen.

Bekijk de video van Kerk in Actie over de landelijke huis-aan-huiscollecte:

Situatie vluchtelingenkinderen verbeteren

“Toen ik mijn kleinzoon van 8 maanden de fles gaf, realiseerde ik me dat het niet vanzelfsprekend is dat flesvoeding in de vluchtelingenkampen makkelijk verkrijgbaar is”, zegt Arlene. “Ik wil mij ervoor inzetten om hun situatie te verbeteren.” Wil jij ook met de collectebus lopen? Neem dan contact op met haar (via de gegevens hieronder) of meld je aan bij het landelijk collecteteam van Kerk in Actie. Dat kan via (030) 880 17 01, via collecte@kerkinactie.nl of via de website van Kerk in Actie.

Informatie
  • collectecoördinator Kerk in Actie
    Arlene van der Schans-Breederland
    (06) 34 07 06 99