Kerkdiensten afgelast vanwege coronavirus. Maar er zijn andere mogelijkheden: TV, internet en kleinschalige initiatieven

18 maart 2020

Vanwege de coronacrisis zijn tot en met zondag 29 maart alle kerkdiensten in onze gemeente afgelast. Ook de praiseavond van Coming Soon, die op zaterdag 28 maart zou plaatsvinden, is uitgesteld. Maar er zijn alternatieven, vooral via internet en TV. 

Meditaties op NPO2, elke zondag vanaf 09.20 uur

Zo biedt de PKN (Protestantse Kerk Nederland), in samenwerking met de EO, de komende zondagen meditaties op televisie ter vervanging van kerkdiensten die niet doorgaan. Deze meditaties worden elke zondag uitgezonden op NPO2, vanaf 09.20 uur.

Diensten meevieren via gelovenindedelta.nl

De classis Delta biedt daarnaast kerk-tv. De komende zondagen wordt er steeds om 10.00 uur een dienst uitgezonden via www.gelovenindedelta.nl. Op zondag 29 maart wordt deze dienst vanuit Oud-Beijerland uitgezonden.

Andere mogelijkheden

De PKN oppert op zijn website nog meer mogelijkheden. De initiatieven komen vanuit kerken zelf, zoals diensten op uitnodiging (met een beperkt aantal mensen) en huiskamerbijeenkomsten. Maar ook zeer kleinschalige initiatieven, zoals werkvormen voor gezinnen, pastoraal contact via de telefoon of gewoon praktische hulp voor ouderen, zoals boodschappen halen. De pagina met suggesties en ideeën vind je hier. Je kunt zelf ook ideeën insturen, via info@protestantsekerk.nl.

Informatie
  • ouderling
    Sjanie de Leeuw van Weenen-Kweekel