Kom op 22, 23 of 24 maart naar de musical Ester in de Welkomkerk, uitgevoerd door 60 gemeenteleden

21 februari 2024

Een bijbels verhaal met duidelijke parallellen met nu. Kom vrijdag 22, zaterdag 23 of zondag 24 maart naar de uitvoering van de musical Ester en ontdek de actuele zeggingskracht van dit verhaal. Zo’n 60 gemeenteleden hebben anderhalf jaar keihard gewerkt om deze musical uit te kunnen voeren. De uitvoeringen vinden plaats in de Welkomkerk. De toegang is gratis. Er is een collecte bij de uitgang. 

Ester: een oud bijbelverhaal met actuele zeggingskracht

Het verhaal gaat over het joodse meisje Ester, ook wel Hester genoemd. Levend in ballingschap wordt zij koningin van Perzië. In die rol lukt het haar om haar volk, dat in ballingschap in verdrukking leeft, van de ondergang te redden. Het verhaal gaat over achterstelling, er niet bij horen, je achtergrond moeten verloochenen, de strijd tussen macht en recht, en hoe je paal en perk stelt aan het kwaad. Thema’s uit een verhaal dat duizenden jaren oud is, en tegelijkertijd zo actueel. De uitvoeringen zijn op de volgende tijden:

  • Vrijdag 22 maart: 20:00 uur
  • Zaterdag 23 maart: 20:00 uur
  • Zondag 24 maart: 14:00 uur

Gratis entree, collecte bij de uitgang

Verbinding is voor veel van de circa 60 gemeenteleden die aan dit fantastische project meedoen, een belangrijke drijfveer. Voel je verbonden met hen en met dit verhaal en kom kijken en genieten. De toegang is gratis. Bij de uitgang is er een collecte om de kosten te dekken. De Welkomkerk is te vinden aan de Wilhelminastraat in Zuidland.