Wie wij zijn

Openheid, gastvrijheid en veelzijdigheid, zodat mensen met verschillende vormen van geloofsbeleving zich thuis voelen. Dat zijn misschien wel de belangrijkste eigenschappen van de Protestantse Gemeente te Zuidland. Of je nu van kerkelijke tradities houdt of juist van modernere vormen van denken en eredienst, onze kerkgemeente biedt er de ruimte voor.

Sinds 1 januari 2013

De Protestantse Gemeente te Zuidland is op 1 januari 2013 ontstaan door de vereniging van de Hervormde Gemeente te Zuidland en de Gereformeerde Kerk te Zuidland.

Vorming en toerusting

Als kerkgemeente doen wij veel aan vorming en toerusting. Zo zijn er diverse gespreksgroepen over Bijbelse of actuele onderwerpen. Ook zijn er de zogeheten Gemeente Groei Groepen. Tijdens die bijeenkomsten wordt over het geloof en het leven gesproken, om meer inhoud aan het bestaan te geven en te groeien in gemeenschap met elkaar.

Jongerenactiviteiten

Aan jongerenactiviteiten ook geen gebrek: zo is er de Vakantie Bijbelclub en kunnen jongeren vanaf 20 jaar naar een discussie- en gezelligheidsclub (YFIF). Zeer regelmatig vindt daarnaast een jongerendienst onder de naam The Gate plaats, met veel muziek, dans en filmpjes. Catechisatie is er ook, maar dan in een modern en interactief jasje onder de naam Follow Me.

Diaconaat, Evangelisatie en ZWO

Ook naar buiten toe, naar de wereld om ons heen, proberen wij ons geloof gestalte te geven. Dat doen we via diaconaat, evangelisatiewerk en zending, werelddiaconaat en ontwikkelingssamenwerking (ZWO).