Kerkklokken ‘van hoop en troost’ in coronacrisis ook op 25 maart en 1 april te horen

18 maart 2020

Op woensdagavond 18 maart luidden tussen 19.00 en 19.15 uur op tal van plaatsen in Nederland de kerkklokken, ook in Zuidland. Daarmee werd de Dag van Nationaal Gebed, uitgeroepen vanwege de coronacrisis, op een indrukwekkende manier afgesloten. De ‘klokken van troost en hoop’ zijn ook op woensdag 25 maart en woensdag 1 april te horen.

Boodschap van bemoediging, hoop en troost

Het coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt, zijn gesloten. Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd worden, zijn gesloten. Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden, heeft de Raad van Kerken in Nederland opgeroepen om de klokken te luiden. Niet alleen op woensdagavond 18 maart, maar ook op woensdagavond 25 maart en woensdagavond 1 april, steeds van 19.00 tot 19.15 uur.

Mensen met elkaar verbinden, oproep tot gebed

Met de ‘klokken van hoop en troost’ kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor de mensen die zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van anderen.