Lustrumjaar voor Zuidland Zingt diensten

2 januari 2012

Dit jaar (2012) wordt een bijzonder jaar voor de liefhebbers van de Zuidland Zingt diensten. Deze speciale zangdiensten bestaan dit jaar namelijk vijf jaar en dat wordt gevierd met een groot lustrumfeest. Dit feest, een koor- en samenzangavond, vindt plaats zaterdagavond 15 september, midden in het startweekend. Dan treedt Deo Cantemus (een koor uit Rotterdam met ongeveer 300 leden) in de Welkomkerk op. Dit koor zal op het orgel worden begeleid door Andre de Jager. Ook het trompetduo Arjan en Edith Post verlenen medewerking. Meer informatie hierover volgt later dit jaar.

Ook de Zuidland Zingt zomerdienst, die zondag 19 augustus plaatsvindt, kent een sterke bezetting. De organisatie heeft voor deze dienst een bijzonder muzikaal trio op orgel, piano en fluit bereid gevonden mee te werken. Ook hierover volgt later dit jaar meer informatie.

Organist Andre de Jager zal ook aanwezig zijn op de eerstvolgende Zuidland Zingt dienst, op zondagmiddag 5 februari om 17.00 uur. In die dienst zal hij, naast de samenzang, ook het Mannenkoor Prins Alexander uit Rotterdam begeleiden. Dit koor staat onder leiding van Arjan Breukhoven. Voorganger die middag is dominee Taco Koster uit Nieuw-Vennep. Thema van deze dienst is ‘Altijd maar werken’.