Meekijk-ochtenden bij totaal vernieuwde kindernevendienst

8 september 2017

Het roer gaat om bij de kindernevendienst. Voortaan is er elke maand een thema en de kinderen kunnen kiezen hoe zij daarmee aan de slag gaan: door te knutselen, via verdieping (filmpje, quiz, discussie) of met sport en spel. Ook komen er meekijk-ochtenden, waarop gemeenteleden bij de nevendienst kunnen meekijken. Nieuw is daarnaast dat de onderbouw en de bovenbouw bij elkaar zitten.

Afwisselend en dynamisch

De vernieuwde opzet volgt op een evaluatie door het team van de kindernevendienst. Toen de kinderen werd gevraagd wat ze eigenlijk van de nevendienst vonden, was het antwoord ongeveer dit: “Eehhm, iets beter dan de kerkdienst, maar altijd zo hetzelfde. Zo eentonig.” Met de vernieuwde opzet moet die eentonigheid plaatsmaken voor meer afwisseling en dynamiek.

Kinderen kiezen zelf wat ze gaan doen

Bij de maandelijkse thema’s worden verhalen gezocht die wekelijks in de nevendienst centraal staan. Deze maand (september) is het thema ‘Een nieuw begin’. Dat past goed bij de start van het nieuwe seizoen. In de kerk wordt (met de gemeente) een lied gezongen dat bij het thema past, waarna de kinderen naar de nevendienst gaan. Daar zingen ze enkele liedjes, wordt er gebeden en wordt een verhaal verteld dat bij het thema past. Daarna kunnen de kinderen dus kiezen hoe ze met het thema aan de slag gaan: door een knutselwerkje te maken dat bij het thema past, via verdieping (een filmpje kijken, een quiz doen of een discussiëren over bijvoorbeeld een stelling) of sport en spel.

Eerste meekijk-ochtend tijdens Startdienst (17 september)

De eerste meekijk-ochtend is tijdens de Startdienst, op zondagochtend 17 september. Gemeenteleden kunnen dan tijdens de kerkdienst naar de nevendienst, om te zien wat de kinderen zoal doen.

Nieuwe naam

Bij al deze veranderingen kan de naam ‘Kindernevendienst’ natuurlijk niet achterblijven. Onder welke nieuwe naam de nevendienst voortaan verder gaat, wordt tijdens de Startdienst (zondag 17 september) bekendgemaakt.