Meeslepende voorstelling tijdens startweekend

15 augustus 2011

Een muzikale voorstelling vol liefde, vreugde, verdriet, eenzaamheid en tintelend geluk. Dat is zaterdagavond 17 september in de Welkomkerk in Zuidland te zien en te beleven. Het stuk, ‘Chagall, de schilder en de liefde’, gaat over het meeslepende leven van de Joods-Russische schilder Marc Chagall. Het is een van de hoogtepunten van het Startweekend waarmee we als kerkgemeente het nieuwe seizoen inluiden.

Marc Chagall, die in 1985 op 97-jarige leeftijd overleed, leefde een meeslepend leven. Hij wilde tot zijn laatste snik ‘wild en ongetemd’ zijn en omschreef zichzelf als een mysticus en als een dromer die nooit wakker werd. De voorstelling wordt uitgevoerd door Choral, een groep zangers en zangeressen die al meer dan twintig jaar op de planken staat met overwegend Nederlandstalig repertoire. De aanvang is 19.30 uur. De zaal (aan de Wilhelminastraat) is vanaf 19.00 uur open. Kaarten kosten vijf euro per persoon (inclusief consumptie). Kinderen tot 12 jaar betalen drie euro voor een entreebewijs. Meer informatie over Choral staat op www.choral.nu.

Bekijk dit filmpje voor een indruk van het startweekend en de voorstelling:

Maar het Startweekend heeft nog meer in petto. Op dezelfde dag, zaterdag 17 september dus, kunt u vanaf 10.00 uur meedoen aan een fietstocht voor een goed doel, met als vertrekpunt molen De Arend aan de Molendijk. Daar worden bovendien, en eveneens voor een goed doel, pannenkoeken gebakken en verkocht. Ook als u niet aan de fietstocht meedoet, kunt u pannenkoeken komen eten.

Kinderen tot 12 jaar kunnen van 14.00 tot 16.00 uur meedoen aan allerlei kinderspelletjes bij de Dorpskerk en in gebouw de Kerkhoeck, beide aan de Kerkstraat. Aansluitend kunnen ze patat eten. Tegelijkertijd is in de Kerkhoeck een expositie te zien over 100 jaar CJV en clubwerk, met foto’s, notulen en verslagen.

Ook de kerkdienst van zondagmorgen 19 september, in de Welkomkerk, staat in het teken van het Startweekend. Een combo verzorgt de muzikale begeleiding. De aanvang is 09.30 uur. Thema van de dienst is ‘Liefde’. Aansluitend kunt u in zaal 5 van het kerkgebouw koffie drinken en de dienst nabespreken. Verder staat deze ochtend een schilderworkshop op het programma, ook voor de kinderen. Om 13.00 uur gaat de barbecue aan. Het Startweekend wordt afgesloten met een kerkdienst in de Dorpskerk. Deze dienst, waarin het Heilig Avondmaal gevierd zal worden, begint om 14.30 uur.

Meer informatie:
Erik Overgaauw ((0181) 45 37 67)