Musical Jozef in sfeervolle kerk van Geervliet, op 19, 20 en 21 mei

15 april 2017

Ben je wel eens in de mooie, oude kerk van Geervliet geweest? Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 mei (2017) is die sfeervolle kerk omgebouwd tot een heus theater, waar 150 mensen kunnen genieten van de musical Jozef.

Het verhaal speelt zich af in de eerste dagen na de dood van Jozef, de elfde zoon van aartsvader Jacob. Familie en bezoekers blikken terug op zijn leven, een herkenbaar verhaal over vergeging en verzoening.

Jozef: tussen oogappel en verschoppeling

Jozef was de oogappel van zijn vader, liet zich daar ook op voorstaan en werd daarom gehaat door zijn halfbroers en door hen verstoten. Hij belandde in Egypte, kwam buiten zijn schuld in de gevangenis, maar werd door de farao in een hoge functie aan het hof aangesteld omdat hij dromen kon uitleggen. Met die gave en met zijn organisatietalent zorgde hij ervoor dat Egypte in een periode van overvloed voedselvoorraden aanlegde, die het land door jaren van hongersnood hielpen. In zijn functie aan het Egyptische hof ziet ziet hij uiteindelijk ook zijn broers en vader weer terug.

Kaarten verkrijgbaar via website

Kaarten voor het spektakel in de kerk van Geervliet zijn verkrijgbaar via de website van de kerk zelf: www.musicaltweestromenland.nl. Wil je erbij zijn, reageer dan snel. Het stuk wordt maar vier keer opgevoerd (op zaterdag tweemaal). Het is de zesde keer dat de Protestantse Gemeente Tweestromenland, zoals de gemeente in Geervliet heet, een musicalvoorstelling organiseert. Alle uitvoeringen waren een succes.