Nacht van Gebed: bidden voor vervolgde christenen

2 juni 2011

De nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni is uitgeroepen tot Nacht van Gebed. Op honderden locaties in Nederland en Belgie komen christenen dan bij elkaar om te bidden voor vervolgde medechristenen. Ook in de Welkomkerk wordt gebeden, van 22.00 tot 06.00 uur.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Waarom er ’s nachts wordt gebeden? “Juist ’s nachts hebben veel vervolgde christenen het moeilijk”, antwoordt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling. “Dan slaat de twijfel toe. Bovendien zien we in de Bijbel dat veel christenen ’s nachts bidden. Toen Petrus gevangen zat, bad de gemeente ’s nachts voor hem en kwam hij vrij.”

Open Doors heeft een dvd en een informatiemap beschikbaar gesteld. Ieder gebedsblok wordt ingeleid door een kort filmfragment. Dit jaar staat de Nacht van Gebed in het teken van ‘Bidden voor Nineve’. De stad Nineve – het huidige Mosul in Irak – wordt in de Bijbel al genoemd. God stuurde Jona erheen om de zondige stad Zijn boodschap te brengen. Open Doors trekt een parallel met de gewelddadigheden in Mosul nu. Veel christenen ontvluchten Mosul. Anderen twijfelen. Nineve staat verder symbool voor al die andere plekken waar christenen vervolgd worden vanwege hun geloof.

Tijdens de Nacht van Gebed wordt niet alleen gebeden voor Irak, maar ook voor andere landen waar christenen worden vervolgd. Iedereen kan meedoen. “Je kunt op elk moment van de nacht binnenlopen”, zegt Kees Molengraaf, initiatiefnemer in Zuidland. “Je kunt elkaar ook aflossen. Geen probleem.”

Meer informatie:

www.opendoors.nl