Nacht van Gebed: bidden voor vervolgde christenen

10 mei 2012

De nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 juni is uitgeroepen tot Nacht van Gebed. Op tal van locaties in Nederland en Belgie komen christenen dan bij elkaar om te bidden voor vervolgde medechristenen. Ook in de Welkomkerk in Zuidland wordt gebeden, van 22.00 tot 06.00 uur.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Wereldwijd is voor 100 miljoen mensen vervolging een onderdeel van het dagelijks leven. Zij worden buitengesloten, gepest, genegeerd, mishandeld en zelfs vermoord. Zoals Gadar, een jongen in een dorpje in Nigeria. Toen de politie in zijn dorp een aantal christenen oppakte en andere christenen naar de reden van de arrestatie vroegen, openden de agenten het vuur. Gabar, 13 jaar, werd in zijn maag geraakt en overleed.

Waarom er ’s nachts wordt gebeden? Omdat veel vervolgde christenen het vooral ’s nachts moeilijk hebben. Bovendien is van de Bijbel bekend dat veel christenen ’s nachts baden. Toen Petrus bijvoorbeeld gevangen zat, bad de gemeente ¬ís nachts voor hem en kwam hij vrij.

Open Doors heeft een dvd en een informatiemap beschikbaar gesteld. Ieder gebedsblok wordt ingeleid door een kort filmfragment. Dit jaar staat de Nacht van Gebed in het teken van de vervolgde kerk van nu en de toekomst. Iedereen kan meedoen. “Ligt hardop bidden je niet? Doe dan een stil gebed”, aldus Kees Molengraaf, initiatiefnemer in Zuidland. “En wie op de avond van 1 juni iets anders heeft, kan ook in de vroege ochtend komen. Wij zijn er tot 6.00 uur op zaterdagmorgen. Mensen hoeven niet de hele nacht aanwezig te zijn. Je kunt komen en gaan wanneer je dat wilt. Je kunt elkaar ook aflossen. Geen probleem.”

Meer informatie:

www.opendoors.nl