Nacht van Gebed voor vervolgde kerk

29 april 2014

Onze gemeente doet in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 juni mee met de Nacht van Gebed. Tijdens deze nacht, een initiatief van Open Doors, wordt gebeden voor vervolgde christenen, overal ter wereld. Bijzonder: vanaf 20.30 uur vertelt een mevrouw van Open Doors over haar ervaringen in dit soort landen. Iedereen is van harte welkom om (een deel van) de Nacht van Gebed bij te wonen en mee te bidden.

Open Doors is een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De Nacht wordt jaarlijks gehouden op honderden locaties in Nederland en Belgie.

Tijdens de Nacht van Gebed wordt onder andere gebeden voor voorganger Servant Obona uit de Centraal-Afrikaanse Republiek en Hanna uit Syrie. Hanna: “De realiteit is hard. Toch voelen we ons gezegend omdat God ons beschermt en ons geeft wat we nodig hebben. Als ik me zwak voel, laat God me zien dat ik deze last niet alleen hoef te dragen, dat ik het kan delen met de mensen over de wereld die voor me bidden. Ik ben niet alleen. Bid alstublieft. We hebben uw gebeden wanhopig hard nodig.”

Open Doors maakte een dvd en een informatiemap voor de Nacht van Gebed. Er zijn verschillende gebedsblokken, die worden ingeleid door een kort filmfragment. Iedere bidder ontvangt een gebedsboekje met per land een persoonlijk verhaal, informatie over de situatie van christenen en concrete gebedspunten. Op de zondag na de Nacht van Gebed (zondag 15 juni) besteden veel kerken ook aandacht aan de situatie van vervolgde christenen, tijdens de Zondag voor de Vervolgde Kerk.

De Nacht van Gebed in Zuidland vindt plaats in de Welkomkerk aan de Wilhelminastraat en duurt van 20.00 tot 02.00 uur. Je kunt de hele Nacht bijwonen en mee-bidden, maar je kunt ook een deel van de Nacht komen. Meer informatie staat op www.nachtvangebed.nl.

Meer informatie over de Nacht van Gebed in Zuidland: