‘Niet te geloven’ thema jongerendienst The Gate van 19/10

13 oktober 2014

‘Niet te geloven’. Dat is het tema van de jongerendienst The Gate van zondag 19 oktober, in de Welkomkerk. In dit nieuwe seizoen gaat The Gate in een drieluik de bijbelfiguur Noach nader bekijken. Het thema van zondag 19 oktober past daar uitstekend bij.

In de tijd waarin Noach leefde, was hij de enige die in verbondenheid met God leefde. De wereld was vol onrecht. Vervolgens deed Noach wat God wilde en ging een enorme boot bouwen in een gebied waar geen water te bekennen was. Dit was voor mensen rondom Noach onbegrijpelijk. Zijn waarschuwing aan de mensen – dat alles zou vergaan als men zich niet tot God zou wenden – werd genegeerd. Mensen geloofden hem niet. Dat is herkenbaar. Mensen hebben altijd moeite gehad om iets te geloven wat ze niet kunnen zien of begrijpen.

Maar soms blijkt dat wat ‘niet te geloven’ is, gewoon ‘echt waar’ kan zijn. Kijk maar naar deze Upgate:

In The Gate van zondag 19 oktober gaat het ook over dingen die je niet kunt geloven, en die toch waar zijn. De viering begint om 17.00 uur en vindt plaats in de Welkomkerk. De band Deliver is natuurlijk van de partij en ook Together zal niet ontbreken. We gaan bovendien weer nieuwe elementen toevoegen, dus wees erbij! En na afloop is er natuurlijk de ‘afterparty’, met fris, chips en snacks. Hoewel de doelgroep 14-25 jaar is, zijn ook andere leeftijden (jong en oud) van harte welkom.

Twitter
Facebook