Nieuwe voorganger Gerard Wolfert, gepassioneerd muziekliefhebber, na de zomervakantie aan de slag

2 juni 2022

Het is nu echt officieel. Dominee Gerard Wolfert uit Scherpenzeel wordt onze nieuwe voorganger. Vrijdag 27 mei heeft hij de beroepingsbrief ondertekend. Daarmee is zijn komst naar Zuidland definitief rond. De 34-jarige dominee gaat na de zomervakantie in onze gemeente aan de slag. 

Gepassioneerd muziekliefhebber

Gerard Wolfert is een veelzijdig man. Dat blijkt uit wat hij op zijn website (www.domineegerard.nl) over zichzelf schrijft. Al houdt hij het kort. “Ik ben geïnteresseerd in hoe de kerk en geloofsgemeenschappen zich de komende jaren gaan ontwikkelen”, schrijft hij. Verder houdt hij van koken en is hij een gepassioneerd muziekliefhebber. “Ik speel zelf trompet en piano en heb een vrij brede muzieksmaak: van dixie, bebop, electroswing, Franse chansons, Beethoven en Bach tot Taizé.” Daarnaast vindt hij het leuk om met muziek- en videobewerking bezig te zijn. “Heel af en toe komt het er dan ook nog eens van dat ik zelf een gedicht schrijf of een lied vertaal/hertaal.” Een aantal van die gedichten en liedjes staat ook op zijn website. Verder vind je er een beperkt aantal preken van zijn hand. Gerard Wolfert (34) is getrouwd met Susanna. Ze hebben twee kinderen: Pieter-Bouke en Niels.

Diensten terugkijken

Wil je Gerard Wolfert als predikant in actie zien, dan kun je kerkdiensten van de Protestantse Gemeente Achthoek in Scherpenzeel terugkijken op kerkdienstgemist.nl