Ondanks tegenslag toch weer kledingtransport naar Brasov

14 april 2011

Veertig kubieke meter kleding. Dat is de oogst van de inzameling van kleding in de Dorpskerk ten behoeve van de zustergemeente in het Roemeense Brasov. Dinsdag 22 maart vertrok het transport, maar dat ging niet zonder slag of stoot, schrijft Wim van Rooijen van de Werkgroep Gemeentecontact Bernisse e.o. – Brasov.

“Niet op zaterdag 19 maart, maar dinsdag 22 maart was er een groep van ruim 25 man paraat om ruim 40 m3 kleding van de kerkzolder naar de vrachtwagen te brengen en in te laden. Dit alles ging niet van ‘een leien dakje’. De truck waarin alles moest, was zaterdag in Hongarije blijven steken. Met veel vijven en zessen zou de vrachtwagen dinsdag om 14.00 uur toch in Zuidland zijn. Maar alles wat nodig was om niet op tijd op de plaats van bestemming aan te komen, gebeurde. File bij de Hartelbrug, panne bij Abbenbroek. Toen de grote vrachtwagen eindelijk aankwam, duurde het zeker nog een half uur voordat deze geparkeerd stond voor de Dorpskerk. Niet om 14.00 uur, maar pas om 18.15 uur kon de groep medewerkers aan de slag. Gelukkig was het een fantastische mooie dag, zodat alles alvast buiten kon worden neergezet. Ondanks alle tegenslag kon de chauffeur omstreeks half acht ’s avonds de motor starten.”

“Namens de Werkgroep Gemeentecontact Bernisse e.o. – Brasov wil ik iedereen die hieraan heeft meegewerkt, hartelijk danken voor zijn en haar inzet, geduld en doorzettingsver-mogen. Een dankwoord is ook op zijn plaats aan de dames die afgelopen jaar elke week de kleding kwamen sorteren, mooie breiwerken maakten en tijdens het inladen voor koffie en gebak zorgden. Ook bedankt namens ds. Geza en Judith Kassay in Brasov.”

De kledinginzameling voor Brasov gaat overigens gewoon door. Tot eind mei kan iedereen zijn kleding bij de Dorpskerk aanbieden, elke maandag tussen 11.00 en 12.00 uur bij het koor van de kerk. Uitzondering vormen de maandagen die op een feestdag vallen. In de maanden juni, juli en augustus stopt de inzameling, vanwege de vakantietijd. Op maandag 5 september start de inzameling weer op de bekende tijden, elke maandag van 10.00 tot 12.00 uur.