Oranjebevrijdingsdienst met ‘vaderlandse liederen’ op zondag 5 mei in de Welkomkerk

28 april 2019

De periode rond Koningsdag en Bevrijdingsdag staat bol van tradities. Een nog jonge traditie is die van de Oranjebevrijdingsdienst. Op zondagmorgen 5 mei vindt vanaf 10.00 uur weer zo’n dienst plaats in de Welkomkerk. Het thema is ‘Bevrijd Leven’, een verwijzing naar de grondtonen van het Wilhelmus. Op het programma staat onder meer een medley met ‘vaderlandse liederen’.

Voor jong en oud

De Oranjebevrijdingsdienst is voor jong en oud. Naast vaderlandse liederen staan ook andere liederen op het programma. De overdenking gaat over wat de Bijbel over vrijheid te zeggen heeft. Muzikale medewerking wordt verleend door Martin Mans (orgel), Flip Markwat (piano) en Jantine Kalkman (trompet). Voorganger is dominee Jan Schep.

Veel ruimte voor kinderen

In de Oranjebevrijdingsdienst is er daarnaast volop ruimte voor kinderen. Na het speciale kinderlied gaan ze naar de BLITZ, voor een viering speciaal op hen afgestemd.

Aanvang 10.00 uur. Koffie en thee vanaf 09.30 uur

De dienst begint om 10.00 uur. Om 09.30 uur staan de koffie en thee al klaar in de grote zaal van de Welkomkerk. Ook na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.