Poppentheater tijdens Kerk-School-Gezinsdienst

11 november 2013

De Welkomkerk in Zuidland is zondagmiddag 17 november weer het decor voor de jaarlijkse Kerk-School-Gezinsdienst. De dienst, die om 16.00 uur begint (en niet om 17.00 uur!), heeft als thema ‘Voor jou, van mij’. Ook deze keer vormt de dienst de afsluiting van de activiteiten van de christelijke basisscholen in Zuidland rondom het schoenendoosproject Actie4Kids. Bijzonder is de medewerking van poppenspeler Roelof Speelman.

Met dit schoenendoosproject zamelt de landelijke Stichting De Samaritaan (met hulp van kerken, scholen, verenigingen en particulieren) schoenendozen met schoolspullen, toiletartikelen, een knuffel en speelgoed in voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. De Zuidlandse kinderen, die op school of thuis hard hebben gewerkt aan het versieren van hun schoenendozen, kunnen deze dozen tijdens de dienst inleveren. Dat kan ook in de dagen voorafgaand op school, maar het is natuurlijk feestelijker om dat tijdens de dienst te doen.

De Kerk-School-Gezinsdienst is een heel kindvriendelijke dienst, met leuke liedjes en, zoals gezegd, een poppentheater, verzorgd door Roelof Speelman. Een combo verleent medewerking, De Welkomkerk is te vinden aan de Wilhelminastraat.

Meer informatie: