Reis door het Jeruzalem van Jezus tijdens de PaasChallenge

29 maart 2021

Reizen is in deze coronatijd erg beperkt, maar de reis die we tijdens de PaasChallenge gaan ondernemen, kan ook in normale tijden niet. Dat is namelijk een reis door de tijd, een reis door het Jeruzalem van Jezus. Het is dan ook maar een spel, maar wel een leuk spel. De challenge vindt plaats op zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 april, dus in het paasweekend. Op zaterdag van 15.00 tot ongeveer 16.30 uur, op zondag en maandag de hele dag. Iedereen kan meedoen, op zaterdag is het alleen voor 10- tot en met 16-jarigen. Het startpunt is elke keer de Welkomkerk. Er hangt daar een QR-code, waarmee je kunt beginnen.

Hoe werkt de PaasChallenge?

Als je meedoet, kies je voor een van de volgende vier karakters:
● Claudia: een powervrouw die haar tijd ver vooruit is.
● Juda: een man die leeft voor liefde.
● Jozef: een spirituele leider.
● Jozua: een echte vrijheidsstrijder.

Je mag als vrouw ook voor een mannelijk karakter kiezen en als man voor Claudia. Alle vier de karakters waren tijdgenoten van Jezus. Laat je daarna leiden door het verhaal. Je kunt als duo/gezin hetzelfde karakter kiezen, maar je kunt ook verschillende karakters kiezen. Dat maakt voor het spelen van het spel niet uit.

Groepjes van twee. Reserveren hoeft niet

In coronatijd is het niet mogelijk een groot spel met z’n allen te spelen. We houden ons aan de regels van de overheid. Je loopt de PaasChallenge daarom met mensen uit je eigen huishouden, of met een tweetal uit verschillende huishoudens. Deze voorwaarden gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Zorg dat je op veilige afstand van elkaar en anderen blijft. Probeer ruiten en objecten in het spel niet aan te raken. Je hoeft je niet aan te melden. Je kunt gewoon komen en meedoen.

Wat neem je mee?

Neem de volgende zaken mee:
● smartphone met een volle batterij.
● op je smartphone: QR Scanner app (bij een iPhone werkt dit via de camera)
● een pen of potlood

QR-codes en route

Tijdens het spel volg je QR-codes en een routeblad. Dit routeblad hangt op de eerste locatie van het spel. Maak hier een foto van met je smartphone. Op het routeblad staan 26 locaties waarvan er maar negen echte spellocaties zijn. Via je smartphone krijg je op iedere locatie te horen naar welke volgende locatie je moet gaan. De route gaat door Zuidland. Het startpunt is de Welkomkerk

Verhaal

Tijdens het spel volg je de verhaallijn van het door jou gekozen karakter. Scan altijd de kleur/het symbool van het karakter dat je bij de start hebt gekozen. Als je met een tweetal loopt, kun je zoals gezegd ook twee verschillende karakters kiezen.

Keuzes en scoreblad

In het spel maak je keuzes voor het door jou gekozen karakter. Deze keuzes resulteren in een score. Die score vul je in op het scoreblad. Dit scoreblad ligt in de plastic doos bij het startpunt. Elk karakter heeft een eigen symbool om de score bij te houden.

Puzzels en doe-opdrachten

Op enkele locaties speel je een puzzel. Los deze puzzels op en geef je antwoord op je smartphone in het aangegeven vakje. Ook zijn er doe-opdrachten. Voer deze uit om zo het paasverhaal echt mee te maken.

Negen locaties & einde spel

De PaasChallenge kent negen locaties. Bij de laatste locatie krijg je een klein cadeautje met een bijbehorende opdracht.

Informatie
  • ouderling, voorzitter Taakgroep Jongeren
    Peter Hoogstad
    (06) 20 60 76 02