Schikking Startdienst (zondag 17 september 2017)

17 september 2017

Tijdens en in de aanloop naar belangrijke momenten in het kerkelijk jaar zijn in onze kerken altijd liturgische schikkingen te zien. Die symboliseren de periode of het moment waar we als gemeente naartoe leven, of het thema dat in de erediensten en verkondigingen centraal staat.

Ook voor de Startdienst op zondag 17 september (2017), het begin van het kerkelijk seizoen met alle activiteiten, is een schikking gemaakt.

Schikking Startdienst (zondag 17 september):

De uitleg bij de schikking van de Overstapdienst:
Deze schikking bestaat uit diverse bloemen en kleuren omdat we als gemeenteleden ook verschillende mensen zijn. De kleur groen staat voor hoop, groei, leven en toekomst. De zonnebloemen staan voor geloof. De bloemen richten zich naar de zon, naar de vader in de hemel. De violen staan als kleine bloemen voor nederigheid en voor drievuldigheid. In het hart van het bloempje is de vorm van een driehoek te herkennen: de abstracte vorm die in de kunst gebruikt werd om de drie-enige God uit te drukken, inclusief het oog in het midden van de driehoek. De kop en schotels staan voor het uitnodigende karakter van deze dienst.