Schoenendoosactie met kindertheater op zondag 19 november in Welkomkerk

16 november 2017

Verborgen schat. Dat is het thema van de speciale kinderdienst in de Welkomkerk, op zondag 19 november. De dienst, die om 16.00 uur begint, staat in het teken van de jaarlijkse Schoenendoosactie van Actie4Kids, waarmee kinderen van de basisscholen spullen inzamelen voor kinderen in andere landen. Deze keer gaan de dozen naar kinderen in Roemeniƫ en Moldaviƫ. Het kindertheater van Matthijs Vlaardingerbroek verleent medewerking.

Buikspreekpop en goocheltrucs

Matthijs Vlaardingerbroek komt met een interactieve voorstelling, waarbij diverse kinderen op het podium mogen helpen. Er is een buikspreekpop en Matthijs zal allerlei goocheltrucs doen.

Allerlei nuttige spullen

Via de Actie Schoenendoos vullen kinderen van de basisscholen schoenendozen met allerlei nuttige spullen, zoals schriften, pennen, potloden, kleurpotloden (geen stiften), een puntenslijper, zeep, een tandenborstel, tandpasta en een knuffel. Dit mag worden aangevuld met zaken als een kleurboek, een etui, een lineaal, een pop, een speelgoedauto, een kleine bal, een springtouw, een kam en/of borstel e.d. Wat niet in de dozen mag: snoep, etenswaren, spullen met batterijen, een knuffen in de vorm van een varken en oorlogsspeelgoed.

Schoenendozen in de kerk inleveren

De dienst begint om 16.00 uur. De kinderen leveren hun schoenendoos ter plekke in, of hebben dat al gedaan via school. Vergeet niet een envelop onder een elastiek op het deksel te doen, met daarin 5 euro voor de transportkosten. De dozen worden bij de firma POLS in Zuidland gesorteerd en verwerkt, waarna ze op transport gaan.