Schoenendozen voor arme kinderen inzamelen in kerk

28 oktober 2011

De Welkomkerk in Zuidland is zondagmiddag 6 november weer het decor voor de jaarlijkse kerk-school-gezinsdienst. De dienst, die om 16.00 uur begint (en niet om 17.00 uur!), heeft als thema ‘Samen delen’. Ook deze keer vormt de dienst de afsluiting van de activiteiten van de christelijke basisscholen in Zuidland rondom het schoenendoosproject Actie4Kids.

Met dit project zamelt de landelijke Stichting De Samaritaan (met hulp van kerken, scholen, verenigingen en particulieren) schoenendozen met schoolspullen, toiletartikelen, een knuffel en speelgoed in voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. De Zuidlandse kinderen, die op school of thuis hard hebben gewerkt aan het versieren van hun schoenendozen, kunnen deze dozen tijdens de dienst inleveren. Dat kan ook in de dagen voorafgaand op school, maar het is natuurlijk feestelijker om dat tijdens de dienst te doen.

De kerk-school-gezinsdienst is een heel kindvriendelijke dienst, met leuke liedjes, toneelspel en stapels schoenendozen. Het thema ‘Samen delen’ wordt uitgewerkt in beelden van het Bijbelverhaal over de vijf broden en de twee vissen. Een combo van leerkrachten en ouders van De Aanwas en De Bongerd verleent medewerking, De Welkomkerk is te vinden aan de Wilhelminastraat.

Meer informatie:
Jeanette Smits ((0181) 45 29 92).